Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Totul despre paralizia in somn: simptome si cum sa o combati

Wednesday, 27 August 2014, 20:32 Sursă: REALITATEA.NET

Afla totul despre paralizia in somn, daca este o afectiune serioasa, cum se manifesta si cum poti combate aceasta problema!

Paralizia in somn, o tulburare grava sau nu?

Este perfect normal sa te ingrijorezi daca ai avut cateva episoade de paralizie in somn sau, si mai rau, daca ti se intampla frecvent. Din fericire, vestea buna este ca nu e vorba despre o tulburare de somn serioasa. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca cei care sufera de aceste episoade nu parcurg cum trebuie diferitele etape ale somnului. Foarte rar este vorba de afectiuni psihiatrice.

De-a lungul secolelor, paralizia in somn a declansat adevarate superstitii, legate, bineinteles, de prezente demonice care terifiaza persoana in cauza. De fapt, aceasta incapacitate de a misca in timpul somnului are loc atunci cand se face trecerea intre etapele acestuia, dar si atunci cand adormi. Daca ai avea capacitatea de a ramane constienta atunci cand atipesti, ai remarca faptul ca muschii nu mai raspund si ca intregul corp se relaxeaza. Este un proces perfect normal si atunci cand intri in faza REM (rapid eye movement) a somnului, in care visezi, insa corpul ramane inert. De fapt, el se relaxeaza si se reface, iar faptul ca tu percepi aceasta inabilitate de a misca este ceea ce te poate speria.

Citește articolul integral pe divahair.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL