Totul despre astenia de primăvară. Cum o poţi învinge

Monday, 02 March 2015, 08:49, Sursă: REALITATEA.NET

Odată cu venirea primăverii, mulţi dintre noi "experimentăm" stări persistente de oboseală şi lipsa puterii de concentrare. Când vă simţiţi secătuit de energie fără un motiv plauzibil, este foarte posibil să suferiţi de astenie de primăvară. Din fericire, această stare poate fi uşor învinsă cu ajutorul unor metode la îndemâna oricui.

Adaugă părerea ta

Fără a fi, propriu-zis, o boală, astenia este o stare, o tulburare ce se instalează la începutul primăverii. Aşa reacţionează unele organisme la ieşirea din iarnă.

Plimbările în aer liber, benefice

"Schimbarea stilului de viaţă vă fereşte de astenie. Fiţi activi şi vă veţi adapta mult mai uşor expunerii mai prelungite la lumina soarelui. În plus, prin mişcare veţi ajuta organismul să se adapteze mai uşor schimbării. Este ştiut că la începutul primăverii se produce o scădere a endorfinelor - hormoni responsabili de starea de bine - şi a melanocitelor. Eliberarea acestora din urmă este favorizată de expunerea la lumina solară, aşa că plimbările în aer liber ajută", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Femeile, risc crescut

Sedentarii şi persoanele care lucrează în birouri prezintă risc sporit de astenie. De asemenea, studiile arată că femeile sunt de două ori mai predispuse decât bărbaţii. "Şi persoanele care suferă de boli cronice au predispoziţie pentru astenia de primăvară fiindcă organismul lor este deja slăbit de afecţiunea iniţială", susţine medicul.

Citeşte mai mult pe ziarulring.ro