Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Toamna vine cu un nou sezon de gripă. Cum faci diferența între răceală și coronavirus. Care sunt simptomele

Saturday, 12 September 2020, 18:16 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Cei care își vor duce copiii la școală nu sunt lipsiți de griji, mai ales că pandemia de covid se va suprapune cu sezonul gripal. Medicii le recomandă părinților să-i țină pe cei mici acasă dacă au febră sau tușesc.
”Simptomatologia seamana foarte mult, copiii sunt grupa de risc importanta pentru gripa, nu la covid. Asocierea s-ar putea sa ne dea multe probleme, pentru gripa avem si teste și vaccin. Cea mai buna solutie pentru toata lumea, indiferent ca sunt copii sau adulti este sa ne vaccina”, a explicat dr. Alexiu, medic de familie, la Realitatea PLUS.

Tocmai din acest motiv campania de vaccinare antigripală va începe după 15 septembrie, mult mai devreme față de alți ani. Ministerul Sănătății va cumpăra 3 milioane de doze de vaccin.
”Ccel mai probabil, vor ajunge saptamana viitoare primele doze astfel incat sa inceapa mai repede campania de vaccinare”, a spus secretarul de stat Andrei Baciu.

Medicii spun că dacă oamenii se vor vaccina, simptomele de coronavirus nu vor putea fi puse pe seama gripei sezoniere.
”Este foarte important sa nu avem aceste doua infectii in acelasi timp pentru ca amandoua ataca bine aparatul respirator. Vom folosi sigur vaccinul gripal. Sper ca anul acesta sa acopere un procent mai mare din populatie. ”Ferindu-ne de sars-cov 2 care se transmite pe cale respiratorie prin acele picaturi de saliva si virusul gripal la fel, ne ferim si de virusul gripal”, a declarat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi.

Prioritate la vaccinarea antigripală vor avea gravidele, copiii cu vârsta între 6 luni și 5 ani, dar și persoanele vârstnice.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL