Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Suedia, RECORD absolut de infectări de la începutul epidemiei. Au fost anunțate măsuri drastice

Wednesday, 28 October 2020, 22:02 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Până miercuri, numărul infectărilor din Suedia ajunsese la 117.913, cu o rată cumulată de infectare de aproape 150, iar numărul deceselor a ajuns la 5.927, cu o rată a mortalității cumulate în continuare printre cele mai mici în Europa, de 0,2, potrivit Centrului European al Controlului Bolilor (ECDC). 

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 1.980 de noi infectări cu SARS-CoV-2, cu 120 mai multe decât cele 1.870 de infecții raportate săptămâna trecută, în 23 octombrie.

Agenția de Sănătate Publică suedeză a anunțat miercuri și 9 decese cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Creșterea vine la numai o săptămână de când guvernul suedez a anunțat că nu le mai recomandă vârstnicilor să se autoizoleze, pentru a evita impactul asupra sanatatii mentale a acestei categorii a populației.

Citește Recomandare surprinzătoare a guvernului suedez. Persoanele vârstnice nu trebuie să se mai izoleze împotriva coronavirusului

Adeptă a imunizării în masă, Suedia a fost singura țară care nu a aplicat restricții anti-COVID-19, ceea ce a propulsat-o în topul negativ al deceselor până în vară. Până la sfârșitul lunii august, Suedia raportase 5.800 de morți din cauza COVID-19, fiind atunci în topul deceselor. 

După adoptarea măsurilor relaxate în primul val al epidemiei de coronavirus, care a dus la un număr-record de decese, Suedia a anunțat că va schimba strategia. Epidemiologul-șef al Suediei a anunțat că se iau în calcul măsuri restrictive în acest al doilea val de COVID-19. 

Rata de deces a Suediei pe cap de locuitor este în prezent de câteva ori mai mare decât la vecinii ei nordici, dar mult mai mică decât unele țări europene mai mari, unde a ufost lluate măsuri restrictive dure, cum ar fi Spania, cu o rată de 4,5, Franța - 3,9, cu o populație comparabilă cu a Suediei, și Marea Britanie - 3,5, potrivit datelor Centrului European al Controlului Bolilor (ECDC).

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL