Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sfaturile președintelui Klaus Iohannis către liberali. Planul pentru anticipate, pus la punct 

Wednesday, 19 February 2020, 19:45 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

 

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor că trebuie să meargă pe soluția alegerilor anticipate și că pentru următorul premier, alegerea sa este tot Ludovic Orban.

În această privință, Iohannis a atras atenția că va ține cont de decizia Curții Constituționale de luni. 

CCR urmează să se pronunțe luni în legătură cu posibilul conflict Președinție-Parlament pe desemnarea, a doua oară, a aceleiași persoane ca premier, a lui Ludovic Orban.

Klaus Iohannis le-a spus liberalilor că va ține cont de decizia CCR.

Sesizarea la CCR a fost făcută de liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu , președintele Camerei Deputaților. 

Iohannis i-a sfatuit pe liberali sa nu mai raspunda atacurilor din PSD și le-a spus ca nu trebuie sa se teama de temele si planurile liberale.

În legătură cu listele pentru alegerile anticipate si pentru parlamentare, Iohannis le-a cerut liberalilor ca pe acestea să fie trecuți oameni competenti si profesionisti.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu liderii PNL, după încheierea audierilor miniștrilor propuși să facă parte din Guvernul Orban II, în comisiile de specialitate din Parlament. Presedintele a vrut sa discute cu liberalii despre strategia pentru alegerile anticipate si despre votul de luni din plenul Parlamentului în condițiile în care PSD va boicota ședința de învestire a Guvernului Orban II, a anunțat Realitatea PLUS.

Întâlnirea liberalilor a avut loc miercuri la Vila Lac 2 și a durat două ore, de la ora 17.00 la 19.00.

Primul care a părăsit Vila Lac 2 unde a avut loc întâlnirea a fost premierul Ludovic Orban, urmat de Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Florin Cîțu, europarlamentari ai PNL, a anunțat Realitatea PLUS. 

Discuțiile dintre șeful statului și liberali au avut loc după ce surse susțin că PSD va alege să boicoteze votul de luni. Dacă PSD nu va participa la ședința de învestire, liberalii vor fi nevoiți să negocieze cu alte partide.

Klaus Iohannis și liderii PNL, întâlnire după audierea miniștrilor


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-19 20:18:13
Paine si circ in Romanica

Daca doreau Anticipate, puneau pe tuica de pufoaica Orban sa demisioneze in prima luna sub pretextul ca nu poate guverna din cauza PSD, erau pe val atunci si puteau forta Anticipatele. Acum se dovedeste ca nu au dorit si nu le doresc, au sustinut doar pentru mentinerea voturilir USR din Parlament. Acum aceste voturi nu mai conteaza pentru PNL, cei din USR s-au prins de cacialma, de capcana in care au cazut si au inceput sa vocifereze spunand ca este blat intre PSD si PNL. Nu este blat, e o abureala ca mai mereu, Iohanis a avut nevoie de toate voturile din dreapta politicii si a mintit in stanga si dreapta ca daca monteaza pe Orban, toti vor avea loc la masa cu ciolane lucru care nu s-a intamplat, PNL dorind toata masa. Pofta buna! Ete ca nu se poate!

Alte articole din: ACTUAL