Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scenariul lui Cîțu pentru PENSII: ”Majorare de 10%, de la 1 septembrie!” ORBAN: ,,Este prematură orice declarație''

Thursday, 28 May 2020, 16:26 Sursă: Realitatea.NET

Întrebat dacă ia în calcul scenariul potrivit căruia pensiile vor fi majorate cu 10%, Florin Cîțu a spus că aceasta e doar una dintre variante.

”Scenariul despre care am vorbit îl voi prezenta Guvernului cu toate riscurile aferente. Nu doar pentru pensii. Nu trebuie să scoatem din context Legea pensiilor, noi facem pentru toți românii, nu doar pentru un sector.

Este un scenariu pe care îl iau în calcul și acesta, dar în contextul tuturor cheltuielilor, am luat în calcul impactul și riscurile aferente.

Eu am spus foarte clar: pensiile vor crește de la 1 septembrie și este de apreciat că putem face asta în contextul actual”, a declarat Florin Cîțu la Realitatea PLUS.

Întrebat despre varianta invocată de ministrul Finanțelor, premierul Ludovic Orban a afirmat că e prematur să avanseze o cifra exactă.

,Este prematură orice declarație pe tema pensiilor. Când vom avea raportul la 6 luni privind starea economiei, de asemenea când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât cea a Comisiei de Prognoză, cât și rapoartele Comisiei Europene, vom lua această decizie. Când vom decide ceva vom anunța public. Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește”, a anunțat joi, premierul Ludovic Orban.

 

Referitor la pensiile speciale, ministrul de Finanțe a spus că a avut mai multe amendamente legate de impozitarea acestora, dar nu au trecut de PSD. Dacă nu există un context politic, nu se va întâmpla nimic”, a conchis Florin Cîțu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL