Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Record de cazuri Covid-19 în Cehia. Armata ridică un spital de campanie în Praga

Wednesday, 21 October 2020, 10:32 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Bilanțul epidemiei din țară a ajuns la 193.946 de cazuri Covid-19 și 1.619 decese, cu 106 mai multe față de ziua precedentă. 634 dintre pacienții infectați cu noul coronavirus sunt la Terapie Intensivă. 

Guvernul de la Praga va analiza în ședința de miercuri situația epidemiologică. Ministrul Sănătății, Roman Prymula, a lăsat să se înţeleagă că vor fi luate alte măsuri pentru combaterea transmiterii virusului.

Recent, armata a început pregătirile pentru construirea unui spital de campanie în curtea pavilionului expoziţional din Praga. Spitalul va avea 500 de paturi, o sală de operaţie complet echipată, o unitate de terapie intensivă, un laborator şi echipamente cu raze X. 

Pe fondul exploziei noilor infectări, autoritățile au reintrodus unele restricții, precum închiderea restaurantelelor, barurilor și cluburilor. Majoritatea şcolilor îşi vor desfăşura activitatea la distanţă, adunările publice au fost limitate la șase persoane, iar masca a devenit obligatorie în stațiile de transport public. Cehia se confruntă cu cea mai puternică creştere a cazurilor de Covid-19 din Europa raportat la numărul populaţiei.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL