Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Radu Țincu: "Cred că ar trebui introduse lockdown-uri la nivel local "

Tuesday, 01 December 2020, 13:21 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan
Radu Țincu a vorbit la Realitatea PLUS despre situația din secțiile de Terapie intensivă
 
"Trebuie să privim dincolo de cifrele nou diagnosticatilor. Faptul că există diferența de teste de la o zi la altă afectează analiză. Ne putem uită la Terapie Intensivă unde presiunea crește în fiecare zi. Avem 199 de decese. A crescut numărul de la AȚI cu 199 care au murit plus alte persoane care au fost externate. Presiunea este pe AȚI. Undeva între 200-300 de pacienți vor avea nevoie de terapie intensivă în fiecare zi. 
 
Dacă măsurile nu vor putea să scadă, trebuie inasprite. Menținerea la un platou de 8000 de cazuri nu este o soluție. Ar trebui să ne aflăm undeva la 2000-3000 de cazuri pentru că să decongestionăm sistemul și pentru a putea redă o parte din paturile cu coronavirus către ceilalți pacienți. A existat o redistribuție a paturilor de terapie intensivă din zona non-covid spre covid.
 
Faptul că am atins un platou reprezintă un lucru bun: măsurile au eficientă și populația sprijină autoritățile. Numai printr-un efort colectiv putem scădea acest număr. Dacă măsurile vor fi respectate de oameni este posibil să nu fie nevoie de altele suplimentare.
 
La fiecare 2 săptămâni trebuie să facem o analiză pentru a vedea rezultatele măsurilor. Chiar dacă nu vorbim de un lockdown total, cred că ar trebui introduse lockdown-uri local", a încheiat medicul.
 
La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au anunțat 4.272 de cazuri noi. Din nefericire, crește și bilanțul deceselor - 199 de morți au fost raportați astăzi. Iar pe secțiile de Terapie Intensivă sunt internate, în stare gravă, 1.259 de persoane.
 
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL