Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Puțin peste 25 din totalul piețelor au fost închise în urma ultimelor restricții. Adrian Oros: Există foarte multă dezinformare

Tuesday, 17 November 2020, 14:03 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Legat de stadiul de funcţionare a pieţelor agroalimentare - pentru că există foarte multă dezinfomare - la 16 noiembrie este următoarea: dintr-un total de 514 pieţe agroalimentare, 367 au funcţionat dintotdeauna în spaţii deschise sau semi-deschise, nu s-a modificat nimic. Pentru 120, care funcţionau în spaţii închise, primarii au găsit soluţii privind modificarea fluxului astfel încât şi acestea au fost deschise. Au rămas închise 27 de pieţe din spaţii închise, adică 5,25%. Asta este realitatea privind pieţele agroalimentare”, a anunțat ministrul, într-o conferință de presă.

Din 9 noiembrie, activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, a târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor a fost suspendată, în cadrul măsurilor pentru combaterea transmiterii noului coronavirus.

Decizia a atras critici din partea producătorilor agricoli, care au acuzat Guvernul că favorizează supermarketurile și multinaționalele. Asociaţia Administratorilor de Pieţe a solicitat autorităților să revină asupra deciziei și să stabilească suspendarea activității doar acolo unde se constantă că administratorii nu respectă măsurile sanitare.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL