Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului: Colcăiala de interese enorme pe niște cârpe, numite măști, a umplut spitalele, nu Biserica

Monday, 30 November 2020, 21:14 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Preotul le transmite celor care îl acuză pe înaltul prelat de nerespectarea legii, spunând că prezența la Peștera Sfântului Andrei în actual context este echivalentă cu prezența la ATI, că sunt ”orbi și surzi”.  

”Credincioșii au fost purtați prin frig, ploaie, soare, după hatârul guvernanților, că vezi Doamne, e pericol la Biserică. Asta în vreme ce n-au fost probleme cu înghesuiala de prin metrou, mall-uri sau alte temple ale comerțului.În vremea asta, nimeni nu răspunde că 90% (mai nou) din măștile puse "spre protecție" au fost niște cârpe. A trecut virusul prin ele ca deciziile guvernanților prin birouri, fără nici o opreliște”, a scris purtătorul de cuvânt al Ahiepiscopiei, pe Facebook. 

Preotul acuză indirect autoritățile că au pus în pericol viața oamenilor prin faptul că au distribuit măști de protecție neconforme. 
”Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe niște cârpe, numite măști. Pe care au tupeul să le și redenumească "acoperitoare faciale" doar ca să-și acopere, juridic, șmenul. În rest, vă lasă să le cumpărați ca păcăliții, că tot nu vă protejează. Când expui populația la infectare, cu o cârpă neconformă în peste 90% (!!!)din cazuri, când transportul în comun e prima cale de transmitere a virusului și poți merge oriunde pe proprie răspundere, vii și repeți obsesiv că n-ai voie să mergi la o slujbă undeva în pădure...
Statul practică prea mult dubla măsură”, conchide Tănăsescu. 

Reamintim că Arhiepiscopul Tomisului a dat statul în judecată după ce autoritățile au decis că la pelerinaje nu pot participa alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde se desfășoară evenimentul. Deși contestația i-a fost respinsă în instanță, ÎPS Teodosie i-a chemat pe credincioși la pelerinajul de Sf. Andrei, spunând că ”cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”. Întreaga declarație este disponibilă AICI. 

Citește și: ”Avocata lui ÎPS Teodosie: „Pandemie? Nu există aşa ceva!”

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL