PROTEST Bucureşti 12 februarie: Peste 1 milion de oameni, așteptați, duminică, în Piața Victoriei

Friday, 10 February 2017, 16:25, Sursă: REALITATEA.NET

PROTEST Bucureşti 12 februarie. Peste un milion de oameni sunt așteptați, duminică, la protestul împotriva Cabinetului Grindeanu, din Piața Victoriei. „Invitați-vă prietenii și haideți duminică să facem istorie! Peste 1.000.000 de oameni la București”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului de la sfârșitul acestei săptămâni.

Adaugă părerea ta

PROTEST Bucureşti 12 februarie. "Ne luăm ţara înapoi! Doar împreună putem scăpa de corupţii care ne conduc, oare de câte porteste va fi nevoie să inţeleagă aceşti mafioţi că nu mai "merge şi aşa". Vrem democraţia pentru care au murit părinţii, copiii, bunicii, fraţii românilor care azi îşi cer încă odată în stradă dreptul la un viitor mai bun în ţara lor" - Acesta este mesajul pe care organizatorii protestului îl transmit pe Facebook.

În jur de 600.000 de oameni au protestat în toată țara împotriva Ordonanţei 13, duminica trecută, pe 5 februarie. Din totalul celor care au protestat, în jur de 300.000 de oameni au ieşit în stradă în Bucureşti, în Piaţa Victoriei.

Mitingul de duminica trecută a fost cel mai mare protest din istoria României post-decembriste.

Cel mai impresionant moment din Piaţa Victoriei. VIDEO

(w500) Portest Bu

Deşi ordonanţa de urgenţă a fost abrogată tot duminca trecută, cum au cerut, protestatarii nu se opresc aici. Oamenii spun că au câştigat o luptă, nu războiul. Pentru a fi siguri că democraţia învinge, solicită schimbarea actualei clase politice.

Nici după ce a fost abrogată, Ordonanţa 13 nu le-a adus noroc guvernanţilor. Decizia, luată după zile întregi de aşteptare, nu a calmat spiritele. Protestatarii sunt îndârjiţi pentru că şi-au pierdut încrederea în politicieni. Cum o vorbă din popor spune că lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba, românii se tem că actualii guvernanţi pot să mai recurgă, peste noapte, la ordonanţe similare.

Protestele au continuat toată săptămâna, oamenii ieşit în Piaţa Victoriei chiar dacă a fost Cod galben de ninsoare şi ger.

Număr RECORD de români în stradă, pe 5 februarie: 600.000 de oameni au cerut DEMISIA Guvernului