Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prinţul William a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în aprilie, dar diagnosticul a fost ţinut secret. MOTIVUL

Monday, 02 November 2020, 10:40 Sursă: realitatea.net, BBC

Autor: Ioana Stanescu

 

Ducele de Cambridge, în vârstă de 38 de ani, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a păstrat diagnosticul secret.

Se presupune că acesta s-ar fi infectat în același timp ca și tatăl său, potrivit BBC. După ce a fost depistat pozitiv și a început să prezinte ușoare simptome s-a autoizolat în Scoția pentru șapte zile. Ducesa de Cambridge, Kate, a fost testată negativ și s-a autoizolat pentru două săptămâni. 

Prinţul Charles, a anunțat la sfârșitul lunii martie că a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Prinţul, în vârstă de 71 de ani, a anunțat atunci că are simptome ușoare. El a ieșit din autoizolare după cinci zile de la anunțul infectării sale. 

Potrivit The Sun, prima publicație care a dat informația privind infectarea ducelui de Cambridge, diagnosticul acestuia nu ar fi fost dezvăluit pentru a nu alarma opinia publică. Palatul Kensington nu a făcut încă niciun comentariu pe marginea informației depistării cu noul coronavirus a prințului William vehiculate de presa britanică.

Ducii de Cambridge, prinţul William şi soţia sa Kate Middleton s-au retras în ultimele luni la reşedinţa Anmer Hall din Norfolk, Anglia.

Și premierul britanic Boris Johnson, în vârstă de 56 de ani, a fost diagnosticat cu coronavirus cam în aceeaşi perioadă şi a petrecut o săptămână în spital. Acesta a anunțat că este infectat pe 27 martie, la două zile de la anunțul prințului Charles. După zece zile a fost internat în spitalul St Thomas, ulterior ajungând la Terapie intensivă. Premierul britanic a fost externat pe 12 aprilie. Înlocuitor pe timpul internării sale a fost ministrul de Externe, Dominic Raab. 

Marea Britanie a înregistrat alte 23.254 de cazuri confirmate de coronavirus duminică, depășind un milion de infectări în total de când a izbucnit epidemia - 1.034.914. Numărul deceselor COVID-19 a urcat la 46.717.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL