Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Este OFICIAL! Prelungirea stării de alertă, publicată în Monitorul Oficial. Piețele rămân închise, ceremoniile de 1 Decembrie - permise cel mult o oră

Friday, 13 November 2020, 22:25 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

 

Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile, până pe 14 decembrie, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1078, Partea I, din 13 noiembrie 2020.

În plus, au fost adăugate măsurile de protecţie sanitară care vor fi luate în ziua alegerilor parlamentare din 6 decembrie și a fost creată baza legală pentru ordinul privind condiţiile de protecţie sanitară în secţiile de vot care vor fi organizate în afara României.

HG stabilește și regulile de organizare a Zilei Naţionale a României, în 1 Decembrie. La ceremoniile oficiale de la Arcul de Triumf din Bucureşti vor putea participa cel mult 400 de persoane, iar în cele din municipiile reşedinţă de judeţ, cel mult 100 de persoane, însă fără public şi cu respectarea măsurilor sanitare.

Hotărârea de Guvern a stabilit și condițiile în care se pot desfășura activitățile de prevenire şi combatere a pestei porcine africane. La vânătorile colective pot participa cel mult 20 de persoane. 

De asemenea, potrivit DOCUMENTULUI, operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care au autovehicule cu o capacitate mai mare de nouă locuri pe scaune, inclusiv locul șoferului, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care au autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfășura activitatea inclusiv în perioada în care este interzisă circulaţia.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL