Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ponta, atac la Dragnea. ”Azi pune Guvernul pe butuci”

Wednesday, 08 November 2017, 12:21 Sursă: REALITATEA.NET

”Este o schimbare fundamentală. Măsurile luate sunt de extremă Dreaptă, să nu mai aibă angajatorul nicio sarcină. Din câte știu nu există nicio țară neoliberală”, a afirmat Ponta.

Fostul premier susține că Guvernul n-a explicat nimeni ce câștigă prin aceste măsuri. ”Nici Mișa, nici premierul nu știu să explice de ce o fac. Există sancțiuni pentru firmele care nu plătesc taxele. Ai un fond de rezervă al statului care-ți acoperă atunci când o firmă nu plătește”, a explicat el.

Măsurile sunt de Dreapta, însă, spune Ponta, nimeni din politicienii de Dreapta nu le-au cerut.

În plus, afirmă fostul premier, deciziile economice ale Guvernului îi afectează pe angajații din mediul privat. ”Nimeni nu poate să-i oblige pe angajatori să mărească salariile. Îi lovești și pe bugetari, cărora le-ai promis 25%”, a mai precizat fostul premier”, a spus acesta. 

În contextul în care coaliția PSD+ALDE n-are ”niciun aliat” care să susțină aceste măsuri este cazul să dea înapoi, este de părere Victor Ponta.

"Dacă nu se poate aplica acest lucru, o să iasă Dragnea să spună 'Eu nu știu că eu eram în America'. Azi pune Guvernul pe butuci! În ianuarie, nu Dragnea trebuie să dea salarii, ci Tudose. Nu poate fucționa un Guvern în care ministrul de Finanțe e într-o barcă și premierul în alta. Nu poate exista un sistem bugetar economic în care în fiecare lună se schimbă ceva”, a mai afirmat el.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL