Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PLANTA care ar putea ÎNVINGE CANCERUL, descoperită de cercetătorii români

Thursday, 28 August 2014, 14:11 Sursă: REALITATEA.NET

Este vorba de o plantă cu frunze păroase pe faţa interioară, cu flori galben-aurii şi cu fructe cu ghimpi mici la bază, răspândită de la câmpie şi până la etajul montan, în fâneţe şi poieni umede, în tufărişuri şi luminişuri, la margini de păduri şi drumuri, în locuri cu umiditate mare. Înfloreşte din iulie şi până în luna septembrie, scrie magazinsalajean.ro.

"Vrem să descoperim acele plante care au efect asupra celulei canceroase pentru a avea un tratament asupra cancerului direct şi ţintit pentru a nu distruge celula normală. Până acum am studiat efectele a două plante, Angelica şi Agrimonia Eupatoria, separat. Un efect l-am observat la Agrimonia şi anume că extrasul din această plantă se manifestă ca un citostatic, mai exact inhibă multiplicarea exagerată a celulelor canceroase", a explicat Cosmin Sicora, directorul Centrului de cercetări.

Conform spuselor sale, descoperirea a fost făcută prin intermediul unui proiect de cercetare demarat în urmă cu aproximativ trei ani, finanţat din fonduri proprii.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL