Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziții de amploare în București și în alte două județe! Mai multe persoane reținute pentru înșelăciune, șantaj și amenințare

Tuesday, 17 November 2020, 10:20 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

Autor: Ioana Stanescu

 

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 pune în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară în București, Ilfov și Călărași.

Care era înșelătoria? 

Oameni aduși în pragul disperări erau păcăliți că le vor fi construite case noi. Ulterior, indivizii îi convingeau să le cedeze propietățile și dispăreau fără urmă. În cazul în care oamenii nu erau de acord, aceștia schimbau practica, îi amenințau și șantajau. Potrivit autorităților, cei cinci ar fi înșelat sute de persoane prin aceasta metodă, relatează Realitatea PLUS.

„În fapt, cercetările au fost declanşate din oficiu, în urma verificărilor efectuate într-o cauză de dispariţie, rezultând presupunerea rezonabilă că cinci persoane, patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 34 şi 50 de ani, pretinzând că sunt cetăţeni străini, ar fi înşelat persoana în cauză că îi va construi o casă nouă, pretext sub care ar fi determinat-o să o cedeze pe cea care o deţinea", informează Direcția Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Potrivit anchetatorilor, alte două persoane ar fi fost înşelate în acelaşi mod.

Persoanele identificate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului Investigaţii Criminale Sector 2.

Pe parcursul percheziţiilor a fost identificată şi ridicată în vederea continuării cercetărilor o armă de vânătoare deţinută ilegal.

La acţiune a participat Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL