Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nelu Tătaru: Nu ne așteptăm la 3.000 de infectări pe zi/Acum avem 176 de pacienți COVID-19 intubați la ATI

Thursday, 01 October 2020, 17:58 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

„Terapie Intensivă - avem peste 550 de cazuri, dar în acest moment avem doar 176 de pacienţi intubaţi, care necesită respiraţia invazivă ventilată. Ceilalţi sunt în diverse grade de insuficienţă respiratorie, trecând oarecum pe o terapie intermediară, la fel, medicul curant decizând dacă el mai rămâne pe paturile care beneficiază de acel ventilator mecanic sau sunt trecuţi pe terapie intermediară cu o sursă suplimentară de oxigen", a anunțat ministrul Sănătății, joi, la un post de televiziune, potrivit Agerpres

Nelu Tătaru a mai precizat că în Capitală sunt paturi disponibile COVID în spitale.

„Locuri în spitale sunt, nu este capacitate maximă. Vorbim de Bucureşti. În toate spitalele sunt locuri. După cum ştiţi, gestionarea numărului de locuri şi a pacienţilor revine medicului curant”, a spus Tătaru.

Întrebat despre o posibilă creștere a numărului de cazuri confirmate cu COVID-19, ministrul Nelu Tătaru a explicat că „nu ne aşteptăm să ajungem la 3.000 de infectări pe zi. Am avut o lună destul de grea, cu numeroase reveniri la normalitate: deschiderea restaurantelor, redeschiderea cinematografelor, revenirea din concedii, începerea şcolii, campania electorală, alegeri locale. Iar toate aceste activităţi au în spatele lor nişte ordine de ministru care prevăd nişte norme de aplicare în vederea funcţionării acestor activităţi. Faptul că nu se respectă acele norme, avem o transmitere în comunitate şi avem în acelaşi timp şi o creştere a numărului de cazuri noi. Noi gestionăm această lună. Sunt cele două săptămâni de când a început şcoala, campania electorală, aglomeraţii”.

Joi a fost a doua zi în care au fost raportate peste 2.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit bilanțului prezentate de autorități. 

La nivel național, în ultimele 24 de ore, s-au raportat 2.086 de noi cazuri și 37 de decese. La Terapie Intensivă, sunt internați 557 de pacienți. Bilanțul infectărilor a ajuns la 129.658 de cazuri , dintre care au murit 4.862 de persoane de la începerea epidemiei în țara noastră. 

Cu o zi în urmă, miercuri, au fost raportate cu 72 de persoane mai mult, adică 2.158 de noi cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL