Mircea Beuran, AUDIAT la Poliție, în cazul femeii ARSE la Floreasca: "Sunt lucruri neadevărate!"

Thursday, 09 January 2020, 21:00 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Realitatea.NET

La ieșirea de la audieri, medicul a fost zgârcit în declarații în fața jurnaliștilor.

"Sunt lucruri care nu sunt adevărate." a spus Beuran, care s-a adresat jurnaliștilor: "Eu cred că este bine să vă comportați firesc și normal.".

Chirurgul Mircea Beuran a fost audiat, la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, în ancheta privind pacienții arși în sala de operație la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, potrivit surselor Realitatea PLUS.

Dosarul a pornit de la cazul femeii arse în sala de operație la sfârșitul anului trecut și care a murit la o săptămână după intervenția chirurgicală. Femeia de 66 de ani incendiată pe 22 decembrie 2019, în timpul unei intervenții chirurgicale, a murit după o săptămână, pe 29 decembrie 2019. 

Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei a audiat, miercuri, ca martori, mai mulţi asistenţi medicali şi medici rezidenţi de la Spitalul Floreasca în cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operaţie.

Ancheta a fost extinsă și cu un alt caz, al unui bărbat care ar fi suferit un astfel de incident în luna martie a anului trecut.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 a deschis dosare penale pentru ambele cazuri.

***

Reamintim că, după acest incident, Mircea Beuran, șeful Secției Chirurgie III de la Spitalul Floreasca, a fost demis pentru încălcarea obligațiilor care îi reveneau în calitate de administrator al secției. Acesta a fost găsit vinovat pentru management defectuos. Mircea Beuran ocupa această funcție de aproape 20 de ani.

Pe 6 ianuarie, Ministerul Sănătății a anunțat că l-a demis pe Mircea Beuran din funcția de șef al Clinicii de Chirurgie III ca urmare a datelor raportului cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Floreasca. Beuran a anunțat între timp că va contesta decizia de demisie.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că  prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”, potrivit Ministerului Sănătății. 

De asemenea, Inspecția Sanitară de Stat a sancționat cu amenzi Spitalul Floreasca pentru neregulile găsite. A fost amendată întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei. Cuantumul amenzilor este de aproximativ 30.000 de lei. Spitalul a rămas fără autorizație după tragedie.

Incidentul pentru care Mircea Beuran a fost demis s-a petrecut pe 22 decembrie 2019, însă a fost dezvăluit șase zile mai târziu de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Ulterior, au apărut și primele declarații ale medicului Mircea Beuran, care a spus că nu se afla în sala de operații când a avut loc incidentul, ci că a ajuns la scurt timp după, el fiind cel care a finalizat intervenția chirurgicală.

Pe 7 ianuarie, Emanuel Ungureanu, deputat USR, a devoalat "minciunile din cazul femeii arse la Floreasca". Emanuel Ungureanu, deputat USR, a comentat la Realitatea Plus cazul femeii arse la Spitalul de Urgență Floreasca.

O zi mai târziu au apărut primele imagini din sala de operație în care pacienta a luat foc. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat pe 8 ianuarie, pe pagina sa de Facebook, imagini din sala de operație a spitalului Floreasca, acuzându-l pe doctorul Mircea Beuran că a intrat „fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână”. Ulterior, Mircea Beuran a evitat să clarifice problema ceasului ,însă punctează că era îmbrăcat corespunzător pentru acel moment: finalul de operație.

Pacienta în vârstă de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, pe data de 22 decembrie 2019, a murit duminică seara, 29 decembrie 2019, la ora 19:50. Femeia, care  a fost supusă unei intervenții chirurgicale deoarece suferea de cancer pancreatic, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului în sala de operație și era în stare critică după incident.

Electro-bisturiul folosit în cazul pacientei de 66 de ani care ar fi luat foc în timpul unei operații la spitalul Floreasca avea interdicția de a fi utilizat în combinație cu biocidul folosit, a declarat pe 29 decembrie 2019, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

Informația privind incidentul grav petrecut la Spitalul Floreasca a fost făcută publică pe 28 decembrie 2019 de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Informațiile au fost apoi confirmate de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a trimis Corpul de Control în anchetă la spital. Totodată, ministrul a spus că s-a încercat mușamalizarea cazului, pentru că incidentul nu a fost raportat. 

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-10 03:27:09
ilinca

Nu e bine să te bucuri de răul cuiva, dar aici e vorba de draptatea celor uciși pentru bani, ca buzunarele Tovărășiei sale și a echipei să nu sufere. Măcar de și-ar fi făcut corect meseria de doctor...Acum o să aveți timp să îi primți.,,,să vă spună în ce chinuri au murit. Să aveți nopți liniștite pentru că -scuze- la nesimțirea Dvs. nu vă pasă de nimic...Banii să se strângă! Cu aceiași durere pe care am resimțit-o când o subordinată a Dvs. mi-a spus cu gals oficial că...

Alte articole din: SOCIAL