Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Muncii cere DEMISIA șefilor mai multor case de pensii, printre care și cele din toate sectoarele Capitalei

Tuesday, 06 October 2020, 10:16 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, îi cere preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să schimbe conducerile caselor neperformante cum sunt cele de la Alba, Bihor, Ilfov, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara (Petroşani), Giurgiu şi Gorj, precum şi din toate sectoarele Capitalei, potrivit mesajului postat pe rețelele de socializare.

"Am cerut Preşedintelui CNPP ca, în cel mai scurt timp, să opereze schimbări la nivelul conducerii caselor de pensii neperformante. Spun clar care sunt acestea: Alba (aici e un istoric urât dar totuşi nu o să las pensionarii să aştepte 5 ani ca să se recupereze miile de restanţe moştenite de la fosta conducere), Sector 1, Bihor (casă de pensii unde lucrează fostul Preşedinte CNPP, propus de mine şi schimbat când am văzut că nu vrea să facă performanţă), Ilfov (un Director care m-a sfidat, pur şi simplu, în faţa evidenţelor), Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara - Petroşani, Giurgiu, Gorj. Toate termenele de înţelegere au expirat pentru actualii directori. Cine nu poate face performanţă în folosul cetăţeanului, este mai bine să se retragă. Cine vorbeşte urât cu pensionarii, cine s-a plictisit de slujba la casa de pensii (îmi scriu oamenii despre astfel de situaţii) să ştie că voi lua decizii. Să nu creadă că se pot ascunde în spatele codului administrativ şi că sunt protejaţi. Nu. Îmi asum. Am avut toată înţelegerea. Nu m-am ascuns cu nimic când am vorbit despre ce rezultate aştept. Performanţă! Empatie faţă de nevoile pensionarilor! Respect pentru fiecare leu din salariu câştigat din banii celor care contribuie sau au contribuit de-a lungul vieţii!", scrie ministrul pe pagina sa de Facebook.

La începutul lunii septembrie, ministrul transmitea un mesaj către șefii caselor de pensii să se implice mai mult în relația cu pensionarii.

De asemenea, Violeta Alexandru transmite, într-un alt mesaj postat pe Facebook, că Instituţia Muncii trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă şi cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL