Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Violeta Alexandru: Inspecția Muncii trebuie desființată și reînființată cu o altă organigramă

Tuesday, 06 October 2020, 09:46 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela
"Evaluarea mea - pe care tocmai am terminat-o - cu privire la Inspecția Muncii îmi arată că această instituție nu poate fi reformată prin decizii punctuale. Trebuie desființată și reînființată cu o altă organigramă și cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie. Am încercat o serie de schimbări. Nu merge. Păcat de cei care muncesc în această instituție", a spus ministrul într-o postare pe contul său de Facebook.
 
Violeta Alexandru a reamintit că "Inspecția Muncii și-a votat, prin Parlament, o lege de funcționare", iar schimbarea trebuie să fie făcută - spune ea - tot în Parlament.
 
"Mă uitam la cât sunt de indiferenți după ultima solicitare a Prim-Ministrului de a intensifica acțiunile de control pe Covid. Sunt, în schimb, experți în prezentare de statistici. Mi-am format ochiul în a depista tacticile administrației, una dintre ele fiind aceea de a te “împacheta” prin prezentarea de statistici, situații", a arătat ministrul, menționând că această strategie funcționează doar "pentru cine se lasă împachetat".
 
În context, ea a precizat că nu este interesată să lege prietenii în administrație: "Nu susțin pe nimeni dacă nu face treabă; mă interesează să creez cadrul corect pentru cei care vor să facă ceva, să iasă din starea de confort și să muncească cu rezultate vizibile. E cam târziu pentru România să rateze și acest an fără să se facă treabă.

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL