Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mare atenţie! Zece alimente pe care să NU le mănânci niciodată

Tuesday, 14 March 2017, 21:04 Sursă: REALITATEA.NET

Margarina

Odată era considerată o alternativă mai puțin grasă și mai sănătoasă a untului. Ulterior, s-a descoperit că grăsimile trans din margarină sunt foarte nocive. Este mai sănătos să consumi unt, dacă o faci cu moderație.

Mezeluri și crenvurști

Majoritatea amestecurilor din care se fac mezelurile sunt pline de coloranți, conservanți și foarte multă sare.

Brânza falsă

Tot ce înseamnă ”sosuri de brânză”, așa zisa brânză topită feliată sau alte feluri procesate de amidon, colorant și agenți gelifianți nici nu ar trebui să fie încadrate la categoria lactate. Dacă produsul nu are trecut ca prim ingredient brânza, sigur nu este deloc sănătos și oricum conține prea multă sare.

Sucuri carbogazoase

Ideea de suc presupune să storci un fruct, o legumă, ceva care să fie transformat în suc. Apa cu zahăr și coloranți cancerigeni nu este sănătoasă. Mai bine îți faci singură un ceai sau o limonadă.

Salatele de la fast food sau take away

Majoritatea salatelor de acest fel conțin tot felul de sosuri și emulsii din maioneză, grăsimi și coloranți și conservați care le fac mai rele decât un burger sau o shaorma.

Floricele pentru microunde

Uleiurile și amestecurile de sare și condimente folosite în aceste pachete conțin niște substanțe chimice foarte nocive, mai ales cele cu aromă de unt. Cel mai bine este să-ți cumperi porumb pentru floricele simplu și să pui tu unt adevărat și sare iodată.

Iaurt degresat

Dacă scoți ceva dintr-un aliment, trebuie să-l înlocuiești cu altceva, pentru a menține gustul intact sau măcar plăcut.
Iaurturile degresate conțin adesea amidon sau prafuri chimice care să le redea gustul bun. Unele conțin chiar și zahăr, deci numai bune pentru slăbit nu sunt.

Pâine neagră

Multe tipuri de pâine de pe piață nu sunt maronii de la grâul neprocesat și plin de tărâțe, ci de la coloranți și caramel, folosite alături de făină albă, care nu este deloc sănătoasă.

Cartofi prăjiți de la fast food

Când marii producători de produse fast food au făcut publice ingredientele tuturor produselor, lumea a fost uimită că porțiile de cartofi prăjiți conțineau nu mai puțin de 17 ingrediente, printre care sirop de zahăr și arome sau chiar coloranți.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL