Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Ciolacu, după adoptarea rectificării bugetare: Am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari. Sunt bani, deficitul bugetar nu va crește

Tuesday, 22 September 2020, 16:16 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Liderul PSD susține că sunt bani suficienți pentru majorări și că deficitul bugetar nu va fi influențat.

”Astăzi, am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari. Pensiile trebuie să crească cu 40%. Bani sunt. Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor şi profesorilor în Fondul de rezervă şi în capitolul Acţiuni Generale de la Ministerul Finanţelor, de unde puteau fi folosiţi după bunul plac de Orban şi Cîţu. Banii ţării ajunseseră puşculiţa electorală a PNL. Din care cumpărau primari, traseişti şi voturi. PSD a făcut ce este corect. Am mutat banii înapoi la oameni. Pentru că sunt ai lor, nu ai lui Orban sau Iohannis! Deficitul bugetar nu creşte cu niciun leu. Singurul impact negativ este pentru Orban şi PNL care rămân fără banii cu care să-şi cumpere noile mandate”, a scris Ciolacu.

Proiectul de lege pentru aprobarea rectificării bugetului de stat a fost adoptat marți cu 242 de voturi ”pentru”, 147 ”împotrivă” și 11 abțineri, iar cel pentru aprobarea rectificării bugetului asigurărilor sociale, cu 246 de voturi ”pentru” și 104 ”împotrivă”.

Citește și ”BNR: Majorarea punctului de pensie cu 40% ar duce la o creştere a deficitului bugetar în 2021 la peste 11% din PIB”


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL