Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban cere intensificarea controalelor în urma creșterii cazurilor Covid-19: Gradul de conformare a scăzut

Thursday, 01 October 2020, 23:21 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Toţi miniştrii care aveţi instituţii de control în subordine - MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor, ANSVA şi toate celelalte structuri - să pregătiţi un plan de măsuri intensificate, astfel încât să asigurăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Ne confruntăm cu o creştere clară a numărului de cazuri şi obiectivul nostru trebuie să fie limitarea numărului de cazuri. Din acest motiv va trebui să fim extrem de prezenţi cu un plan de control zilnic, cu o raportare zilnică cu privire la aceste controale efectuate", a spus Orban, la ședința de guvern. 

Premierul a precizat că era de așteptat ca numărul cazurilor să crească după reluarea activităților, însă a reiterat apelul de a fi respectate măsurile de protecție fără de care nu vom putea menține situația sub control.

”Din nou simt că s-a lăsat garda jos, a scăzut gradul de conformare şi în condiţiile în care, practic, am permis reluarea tuturor activităţilor în condiţii de normalitate, există o creştere a interacţiunii sociale. Or, dacă nu asigurăm respectarea măsurilor de protecţie, riscăm să crească nepermis de mult numărul de cazuri (...)Trebuie să avem liniile de apărare pregătite pentru orice situaţie”, a transmis Orban. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că a dispus reactivarea tuturor spitalelor Covid, informează Agerpres.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL