Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Liviu Dragnea se pregătește de eliberare. Ultima carte jucată de fostul lider PSD. Omul din dosar care a reușit să iasă din închisoare

Friday, 08 January 2021, 13:13 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Floarea Alesu, fost director general la DGASPC Teleorman, condamnată la 3 ani și 7 luni de închisoare, a fost eliberată condiționat din Penitenciarul de Femei Ploiești-Târgușorul Nou. Floarea Alesu este cea care a angajat cele două secretare ale PSD, care nu veneau la serviciu. Decizia de eliberare condiționată a fost dată pe data de 14 decembrie, de Judecătoria Ploiești și nu a fost contestată de procurori. 

Floarea Alesu a fost găsită vinovată de abuz în serviciu, în timp ce Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu. La acea vreme, Dragnea ocupa funcția de șef al CJ Teleorman și deținea și funcția de lider al PSD Teleorman. Fosta șefă DGASPC a executat două treimi din pedeapsă pentru a putea fi eliberată.

Potrivit Judecătoriei Ploiești, Floarea Alesu a participat la activități educative în penitenciar și a avut un comportament pozitiv, argumente care au facilitat eliberarea condiționată. 

Liviu Dragnea se află după gratii începând din 27 mai 2019. El a încercat de mai multe ori să obțină o scurtare a pedepsei sale, dar toate încercările s-au dovedit a fi fără succes până acum.

Fostul șef al PSD ar putea cere eliberarea condiționată după ce va executa două treimi din pedeapsă, adică în primăvara acestui an.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL