Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Dragnea continuă asaltul împotriva legilor justiției și "statului paralel"

Saturday, 10 March 2018, 13:24 Sursă: REALITATEA.NET

"Statul paralel" a fost nelipsit din Congresul PSD. Liviu Dragnea le-a promis celor aproape 4.000 de social democrați veniți în Capitală că reforma justiției va continua, iar codurile penale vor fi modificate.

"Cetăţenii acestei ţări să nu mai fie supravegheaţi şi arestaţi fără motiv. Rule of law înseamnă domnia legii, nu domnia unor şefi", le-a spus Dragnea participanților la Congres iar Călin Popescu Tăriceanu a promis că ALDE va fi alături de PSD în această luptă.

Lupta cu statul paralel rămâne un obiectiv important pe agenda PSD. Liviu Dragnea a lansat un atac dur la adresa celor care „denigrează" România şi a anunţat că social-democraţii vor duce „până la capăt" războiul împotriva structurilor „statului paralel".

"De luni reîncepe asaltul pe legile justiției". Avertisment dur după discursul lui Dragnea

În acest context, Dragnea, a anunţat sâmbătă, în cadrul Congresului extraordinar al formaţiunii, că legile de funcţionare a serviciilor secrete vor fi actualizate, "după standardele de transparenţă ale instituţiilor omoloage europene".

Schimbările de legislație preconizate de PSD sunt privite, însă, cu suspiciune de opinia publică, dat fiind că și în materie de legislație penală sau organizare judiciară, Dragnea et. comp spun că modificările sunt în spirit european și respectă Directivele UE. Adevărul este altul: legile justiției sunt schimbate pentru a diminua lupta anti-corupție.

"PSD va iniţia procesul de reaşezare constituţională şi funcţională a instituţiilor care acum ceva timp - sper, doar acum ceva timp - şi-au uitat rostul şi locul în societate. Legile de funcţionare a serviciilor secrete vor fi actualizate, după standardele de transparenţă şi proporţionalitate ale omoloagelor europene. Comisiile parlamentare de anchetă îşi vor finaliza concluziile în cel mai scurt timp posibil, iar concluziile lor vor fi fructificate atât judiciar, acolo unde va fi cazul - şi sunt convins că va fi cazul - cât şi prin îmbunătăţirea cadrului legislativ, privind drepturile şi libertăţile fundamentale ale românilor", a declarat el.

Liderul PSD a mai spus că un obiectiv important este "să nu mai fie supravegheaţi ilegal şi să nu mai fie arestaţi fără motiv" cetăţenii acestei ţări.

Dragnea, atac fără precedent la SRI. Ce lovitură mortală le aplică serviciilor secrete

Liviu Dragnea a menționat o listă de motive pentru care a cerut organizarea unui Congres extraordinar al PSD:

Redăm mai jos principalele idei din discurul lui Liviu Dragnea:

- Am tot auzit în ultimele zile, și de la colegi din partid și din afară: De ce se face Congres? Ce sens are un Congres? Eu știu că în orice organizație, atunci când se anunță un congres, toată lumea vrea să ajungă la Congres... Care sunt motivele Congresului:

1. Primul motiv are legătură cu faptul că a trecut primul an de guvernare PSD. Trebuie să prezentăm rezultatele economice și sociale, rezultatele programului de guvernare, întemeiate pe datele oficiale de la INS, nu din emisiunile TV de seară, când adversarii noștri spun ce le convine;
2. Avem un nou Guvern. Trebuie să lămurim calea prin care va fi îndeplinit programul de guvernare;
3. Dezbaterile din spațiul public au ajuns la o violență extremă, este consecința unei lupte între forțele democratice care au câștigat și vor să conducă țara si oamenii și instituțiile care se opun. E o atmosferă deteriorată de ură, suspiciune, conflict. În cazul legilor justiției, e un conflict între noi, care vrem să aducem legislația la nivelul secolului 21 și adversarii noștri care dezvoltă rețele ilegale. Noi încercăm să modificăm legi care uzurpă drepturile și libertățile cetățenilor și cei care vor să continue abuzurile. Vreau ca azi să ne convingem că mergem înainte cu acest proces, eu vreau fără ezitare.
4. Să stabilim azi direcții clare pentru a reuni România, să avem o dezvoltare pe termen lung, să stabilim prioritățile acestei țări;
5. Să avem o conducere echilibrată, în care să fie reprezentate toate regiunile din țară și să existe o paritate între bărbați și femei;
mai târziu despre dreptul bărbaților de a prinde 30% din posturi. Eu vă anunț că înființez organizația bărbaților din PSD, nu se știe niciodată...
6. Avem Congres pentru a spuse apăsat ideile noastre și cum vedem noi România;
7. Pentru a ne încărca cu încredere și curaj unul de la altul;

8. Ce înseamnă pentru noi Centenarul Marii uniri și ce facem pentru asta . Avem 100 de obiective pentru România.

- Înainte de Marea Unire din 1918 clasa politică a știut să treacă peste dezbinare, ură conflict. Au înțeles că o țară nu are dreptul să rateze un moment de grație, că trebuie să își înțeleagă destinul; și să își făurească viitorul cu toată energia cetățenilor.
 
- Astăzi ne aflăm într-un blocaj triplu: de acțiune, viziune, voința  E momentul să rupem acest blocaj, să ne găsim resursele de inteligență, voința și să redam acestei națiuni pofta de istorie. Ocazie pe care nu trebuie să o pierdem, prilej mai mult decât simbolic încărcat de emoție, învățături, speranța
 
- Alminteri vom rămâne blocați în micul război politic de la știrile de seară
 
- România este un stat suveran aș vrea să nu uităm niciodată lucrul acesta atunci când oameni politici, șefi de instituții, voci cunoscute își sabotează cu bună știință țara, prin declarații antiromânești
 
- În această situație pierdem suveranitate, independența, demnitatea, respectul și nu câștigăm nimic în schimb.
 
- Defăimarea propriei țări prin minciună e o faptă foarte gravă. Cu respect față de statele occidentale care contribuie la dezvoltarea noastră afirm că desenul suveranității noastre naționale trebuie făcut în România și nu în afara țării.

- Noi ca națiune vom fi respectați dacă nu vom confunda bunele relații cu servilismul...

-  E importantă demografia, e vital ca statul român să încurajeze natalitatea într-o formă concreta și programatică. România are nevoie de copii, de mame și de tati, iar pentru asta statul român e obligat să ofere condiții generoase de stimulare a natalității.

- Altă temă: recuperarea esentei democratice a societății, drepturile și libertatile cetățenesti încălcate ani la rand prin nesocotirea Constituției. Supravegherea ilegala facută in afara legii, mecanismele de control ale instituțiilor de forță

- Dezvăluirile apărute în presă și în comisiile parlamentare de anchetă au arătat modul ilegal si ilegitim prin care instituțiile democratice s-au substituit celor nedemocratice.

- Statul paralel a infectat media, e greu de înțeles când te uiți la TV nu mai știi care dintre voci e adevărată sau falsă.

- Dezbaterea pe legile justitiei și pe modificarea codurilor penale a ajuns la acest nivel de adversitate tocmai din aceste cauze. Reforma legilor justitiei va continua dupa un calendar strict. PSDva initia procesul de reașezare constituțională a instituțiilor nedemocratice care acum ceva timp si-au uitat rostul si locul in societate

- Legile de funcționare a serviciilor secrete vor fi actualizate. Comisiile parlamentare de ancheta își vor finaliza concluziile în cel mai scurt timp posibil, concluziile vor fi fructificate judiciar. Să ne asigurăm că nu vom fi luati în râs de un alt Portocala sau de șefii lui...

Știre în curs de actualizare


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL