Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"De luni reîncepe asaltul pe legile justiției". Avertisment dur după discursul lui Dragnea

Saturday, 10 March 2018, 15:29 Sursă: REALITATEA.NET

"O singură concluzie din discursul lui Dragnea la Congresul PSD:

De săptămâna viitoare va reîncepe asaltul pe legile justiției și pe modificarea Codurilor Penale, și a avut nevoie de Congres pentru a legitimă asaltul.

În rest multe vorbe, în care PSD nu e de vina pentru nimic din ce s-a întâmplat în România în ultimii 28 de ani", a scris fostul președinte USR, Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Dragnea mobilizează armata PSD pentru lupta împotriva "statului paralel" și pro-legile justiției

Liderul suprem al PSD, Liviu Dragnea, reales fără contracandidat la Congresul partidului, a reluat lupta cu statul paralel și în cadrul congresului, spunând că partidul va merge înainte "fără ezitare" pentru a face reforma legilor justiției și a codurilor penale.

Dragnea a anunțat că PSD va actualiza legile de funcționare a SRI și a celorlalte servicii de informații. "Oamenii acestei țări să nu mai fie supravegheați ilegal și arestați fără motiv", a declarat șeful PSD. Dragnea a criticat voalat și relația cu SUA, criticând investițiile slabe ale partenerului strategic și menționând nevoia de cooperare cu China și cu state din Vestul Europei.

Mesajul lui Dragnea:

"Dezvăluirile apărute în presă și în comisiile parlamentare de anchetă au arătat modul ilegal si ilegitim prin care instituțiile democratice s-au substituit celor nedemocratice.

- Statul paralel a infectat media, e greu de înțeles când te uiți la TV nu mai știi care dintre voci e adevărată sau falsă.

- Dezbaterea pe legile justitiei și pe modificarea codurilor penale a ajuns la acest nivel de adversitate tocmai din aceste cauze. Reforma legilor justitiei va continua dupa un calendar strict. PSDva initia procesul de reașezare constituțională a instituțiilor nedemocratice care acum ceva timp si-au uitat rostul si locul in societate

- Legile de funcționare a serviciilor secrete vor fi actualizate. Comisiile parlamentare de ancheta își vor finaliza concluziile în cel mai scurt timp posibil, concluziile vor fi fructificate judiciar. Să ne asigurăm că nu vom fi luati în râs de un alt Portocala sau de șefii lui..."


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL