La ce oră trebuie să te culci ca să ai o sănătate de fier

Sunday, 05 August 2018, 14:36 Sursă: REALITATEA.NET

Lipsa somnului te expune, pe lângă neplăcerile estetice de genul cearcănelor şi "banala" ameţeală şi la probleme mult mai grave de sănătate, risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare, depresie şi obezitate în urma privării constante de somn.

Adaugă părerea ta

Omenii de ştiinţă au stabilit cu precizie care este cea mai potrivită oră pentru somn, pentru a avea o sănătate de fier. 

Pentru a te bucura de toate beneficiile somnului pentru sănătate şi frumuseţe, fă-ţi o prioritate din a fi deja în pat la ora 22:37. Nu 22:30 sau 22:40, ci 22:37 – este cea mai potrivită oră pentru somn, conform unei echipe de cercetători britanici. Studiul efectuat la cererea companiei George Home a investigat obiceiurile de somn a peste 1.000 de  respondenţi şi a relevat câteva concluzii surprinzătoare. Factorii de care depinde somnul liniştit şi reconfortant la care visezi nu se rezumă doar la respectarea orei ideale (adică 22:37), dar implică şi alte lucruri esenţiale: pijamale din bumbac, o cameră încălzită la 19 grade Celsius, două perne umplute cu puf şi pene de gâscă, o pilotă cu un nivel de căldură de 13.5 (ridicat) şi alarmă setată cu exactitate la ora 07:19.

Acelaşi studiu arată că oamenii dorm, în medie, şase ore şi 15 minute pe noapte în perioada cuprinsă între lunile octombrie şi februarie – cu 40 de minute mai puţin decât în lunile de vară. Pe termen lung, riscurile la care te expune un somn insuficient pot crea probleme grave de sănătate, aşa că nu subestima impactul somnului asupra sănătăţii tale. 

 

Sursa