Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis, consultări cu partidele prin teleconferință pentru desemnarea unui nou premier

Friday, 13 March 2020, 11:08 Sursă: Realitatea.NET

Klaus Iohannis demarează, vineri, la ora 13 consultări cu partidele la Palatul Cotroceni, în scopul propunerii unui nou premier, după ce Florin Cîțu și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat.  Însă, în urma confirmării de coronavirus la senatorul de Constanța, Vergil Chițac, președintele va face consultările cu  partidele prin teleconferință.

”Având în vedere situația actuală, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru, prin sistem de teleconferință”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Odată luată o decizie, va fi pentru a treia oară când președintele vine cu o nouă nominalizare de prim-ministru, pentru învestirea unui Guvern.

”Decizia lui Florin Cîțu nu schimbă cu nimic faptul că România are un guvern care funcționează. Este un gest politic pe care îl respect, dovedește maturitate politică. Guvernul Orban ia toate deciziile necesare pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Datorită acestor măsuri luate la timp, în România, numărul infectărilor a rămas destul de mic. Am decis consultarea partidelor pentru mâine, începând cu ora 13.00. Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, în așa fel încât să avem un Guvern alături de care să pot fi implicat 100% în lupta coronavirusului. Răfuilelile și meciurile politice nu-și au locul în acest moment. Traversăm o perioadă extrem de grea și de complicată”, a declarat, joi,  Klaus Iohannis.

Premierul desemnat, Florin Cîțu, s-a retras, joi, chiar înainte de votul de învestitură din Parlament. El a explicat că este un om de partid și este de părere că în timpul unei crize președintele partidului trebuie să fie și prim-ministru. 

De altfel, Ludovic Orban, a anunțat, vineri, că nu va mai participa la reuniunea cu președintele, pentru că se va autoizola la domiciliu, la Vila Lac 1,  după ce participat la ședința de luni  a BPN a PNL, unde a fost prezet și senatorul Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus.

”Nu merg la consultări azi”, a declarat Orban în Parlament.

Programul consultărilor de la Cotroceni:

  • 13:00 - Partidul Național Liberal (PNL);
  • 13:30 – Partidul Social Democrat (PSD);
  • 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
  • 14:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
  • 15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
  • 16:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;
  • 16:30 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.

PNL intră în carantină, după ce un senator a fost confirmat cu COVID-19. Orban: Mă voi izola la Vila Lac 1

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL