Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PNL intră în carantină, după ce un senator a fost confirmat cu COVID-19. Orban: Mă voi izola la Vila Lac 1

Friday, 13 March 2020, 11:20 Sursă: Realitatea.NET

"Toti senatorii intra in izolare. Vergil Chitac a fost diagnosticat pozitiv. Avand in vedere ca senatorul a participat la reuniunea Biroului Permanent National, toti membrii BPN se vor izola la domiciliu. De asemenea, tuturor senatorilor din grupul senatorial li se transmite ca au obligatia sa se autoizoleze. Nu vm astepta ancheta epidemiologica. Solicitam diagnosticarea rapida. Am solicitat Ministerului Sanatatii sa creeaze rapid un mecanism de derulare a anchetelor epidemiologice pentru toti colegii nostri. Tuturor ministrilor li se vor preleva probe pentru a fi diagnosticati.
In ceea ce ma priveste pe mine, ca premier in exercitiu, ma voi izola la Vila Lac 1, unde vom avea in continuare toate atributiile exercitate in cele mai bune conditii", a declarat Ludovic Orban. 

Potrivit acestuia, presedintele Klaus Iohannis a fost informat.

"Presedintele trebuie sa ia deciziile care se impun in astfel de situatii. Pentru noi, fundamentala este functionarea tuturor institutiilor statului", a subliniat Orban.

Vergil Chitac a fost, luni, la Biroul Executiv al PNL, dar si la sedinta Senatului.

Asa ca membrii Guvernului care au fost la BEx intra in izolare, deocamdata nu se stie unde, si li se vor preleva probe rapid.

"Ministrii urmeaza, dupa o consultare, sa luam o decizie unde se vor izola pana la asteptarea diagnosticului. Recomandarea mea a fost sa evite orice fel de contact, sa se duca la birourile lor si sa nu aiba contact cu niciun angajat, decat prin telefon sau online, astfel incat sa evite la maximum orice posibilitate de distribuire a coronavirusului. Ei isi vor exercita in continuare atributiile si vor lua deciziile care se impun", a mai declarat Orban. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-13 17:27:05
Costel

Sperăm să nu fie investit tot ăsta.

2020-03-13 17:45:20
Niță Marian

Iohanis si Orban se joacă de-a guvernarea.

2020-03-13 18:00:40
Elena B.

Premier nu trebuia numit un specialist în lupta cu Covid 19 în locul acestui ageamiu de ocazie care nici pe el macar nu stie să se protejeze de virus în PNL al lui?

Alte articole din: POLITICĂ