Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cîțu reiterează motivul demisiei: Gândul ca m-ar fi votat Olguta Vasilescu, Ciolacu, Șerban Nicolae, Tăriceanu, Florin Iordache

Friday, 13 March 2020, 10:40 Sursă: Realitatea.NET

Florin Cîțu și-a justificat, din nou, vineri, decizia sa de a-și depune mandatul de premier desemnat. Acesta a spus că a acționat astfel, deoarece ar fi avut cele mai multe voturi pentru învestire din partea PSD, ALDE și PRO România și nu a vrut să facă un compromis.

„Am vazut ca multi politicieni ma judeca. Decizia mea a fost sa refuz categoric orice compromis cu PSD, ALDE, Pro România. Cand am vazut ca trece guvernul doar cu voturile lor, atunci am refuzat, nu vreau sa fac acest compromis. Gandul ca m-ar fi votat Olguta Vasilescu, Ciolacu, Serban Nicolae, Tariceanu, Florin Iordache, m-a facut sa iau aceasta decizie. Eu ma lupt cu acesti oameni. Cu PSD nu luam prizonieri. Cum ar fi fost sa-mi zica mie Olguta Vasilescu:"Cu votul meu te-am facut premier?”, a spus Florin Cîțu, la Parlament.

Premierul desemnat, Florin Cîțu, s-a retras, joi, chiar înainte de votul de învestitură din Parlament. El a explicat că este un om de partid și este de părere că în timpul unei crize președintele partidului trebuie să fie și prim-ministru. 


Florin Cîțu a explicat de ce s-a retras: ”Rămân la finanțe”

Curtea constituțională a respins joi Ordonanța de Urgență a Guvernului Orban care reglementa cadrul de organizare a alegerilor anticipate. Ordonanța scurta termenele legle, astfel încât anticipatele să poată fi organizate până la finalul lunii iunie. Pe termenele care rămân acum în vigoare după declararea OUG ca fiind neconstituțională, alegerile anticipate nu pot fi organizate mai repede de finalul lunii iulie. 

Ordonanța pentru anticipate este neconstituțională. CCR a admis sesizarea Avocatului Poporului

Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări, vineri, pentru formarea Guvernului.

”Decizia lui Florin Cîțu nu schimbă cu nimic faptul că România are un guvern care funcționează. Este un gest politic pe care îl respect, dovedește maturitate politică. Guvernul Orban ia toate deciziile necesare pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Datorită acestor măsuri luate la timp, în România, numărul infectărilor a rămas destul de mic. Am decis consultarea partidelor pentru mâine, începând cu ora 13.00. Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, în așa fel încât să avem un Guvern alături de care să pot fi implicat 100% în lupta coronavirusului. Răfuilelile și meciurile politice nu-și au locul în acest moment. Traversăm o perioadă extrem de grea și de complicată”, a declarat Klaus Iohannis.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL