Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Hotărârea CJSU care impunea restricții în domeniul HoReCa, anulată de Tribunalul Bacău

Wednesday, 04 November 2020, 12:54 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Anunțul a fost făcut de Președintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea. Într-o postare pe Facebook, acesta a subliniat că măsurile sunt abuzive și contraproductive. 

”Ceea ce am spus în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii HORECA, din 12 octombrie, s-a adeverit: orice hotărâre, inclusiv a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, este contestabilă, mai ales când ea prezintă semne clare de abuz, fugă de responsabilitate din partea autorităţilor şi abordări heirupiste, vădit contraproductive, cu consecinţe dintre cele mai nefaste. (...) E un prim mare pas înainte în direcţia respectării drepturilor acestor antreprenori, dar şi în privinţa elaborării unui plan coerent şi eficient de măsuri anti-COVID-19, care să nu ducă la faliment afacerile locale şi aşa lovite de pandemie”, a transmis Ivancea. 

Decizia Tribunalului Bacău nu este însă definitivă şi poate fi atacată prin recurs.

De la începutul epidemiei, în județul Bacău au fost raportate 8.774 de cazuri de Covid-19. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a ajuns, miercuri, la 2,23.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL