Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gest impresionant la Iași pentru marea actriță Draga Olteanu Matei

Wednesday, 18 November 2020, 10:42 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Spiridon” din Iași a decis să arboreze steagul negru, de doliu, în semn de respect pentru marea actriță.

Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri, la trei săptămâni după ce intrase în al 87-lea an al vieții. Era internată la Terapie Intensivă la spitalul Sfântul Spiridon din Iași de cinci zile. Actrița a ajuns săptămâna trecută, vineri seara, în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, fiind transferată de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

A murit Draga Olteanu Matei - Actrița avea 87 de ani

„Starea pacientei era critică, evoluția a fost defavorabilă în această noapte și inima dânsei a încetat să mai bată. Din păcate toți suntem muritori și oricâte ar face medicina există și acest moment. Starea în care a ajuns la spital era una gravă, șoc hemoragic, credem că starea sa era influențată de câteva zile anterior internării. Un organism fragil, de 87 de ani, astfel că tot efortul și toată știința medicală nu poate face mai mult nicăieri în lume. Patologia era multiplă, iar starea critică susţinută din punct de vedere hemodinamic şi ventilator... din păcate vârsta şi tot ceea ce am mai spus zilele trecute nu au fost favorabile, din păcate. Am anunţat aparţinătorii şi, din păcate, asta este situaţia. Ne pare rău ca după fiecare pacient pe care îl pierdem", a declarat Diana Cimpoeșu, șef la UPU Iași.

Ce spunea Draga Olteanu Matei despre moarte, în ultimul ei interviu: "Nu trebuie să plângem, e prea frumoasă viața ..."

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL