Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Femeia gravidă care a decedat vineri la Urgențe, în Craiova, a fost confirmată ulterior cu Sars-Cov-2

Friday, 13 November 2020, 19:54 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Femeia, în vârstă de 36 de ani, avea simptomele specifice infecției și se testase, însă nu primise rezultatul. Potrivit medicilor, aceasta suferea și de hipertensiune arterială, astm bronşic şi obezitate gradul III.

”Pacienta în vârstă de 36 de ani cu sarcina în evoluţie 38 săptămâni a fost adusă în serviciul UPU-SCJU Craiova, în cursul nopţii, fiind redirecţionată de către medicul de gardă de la Spitalul Filantropia Craiova - spital desemnat suport COVID-19 pentru Obstetrică Ginecologie. La preluare, pacienta conştientă prezenta febră, tuse, dispnee, cu reducerea semnificativă a saturaţiei de oxigen. Pacienta era cunoscută cu hipertensiune arterială, astm bronşic şi obezitate gradul III. Având în vedere starea generală gravă şi suspiciunea cu infecţie SARS-CoV-2, pacienta a fost imediat admisă în aria de izolare specifică UPU unde se iniţiază terapie specifică şi se continuă investigarea în scop diagnostic, inclusiv consultul de specialitate şi recoltare probe biologice în vederea identificării infecţiei cu SARS-CoV-2”, a transmis conducerea SJU Craiova, citată de Agerpres.

Starea de sănătate a femeii s-a agravat brusc dimineață și a intrat în stop cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, medicii nu au mai putut-o salva. Conducerea spitalului a declanşat o anchetă internă.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL