Este indicat să le dăm copiilor pufuleţi? Iată ce spun medicii

Sunday, 14 February 2016, 09:05, Sursă: REALITATEA.NET

Specialiştii avertizează că pufuleţii, preferaţi de majoritatea copiiilor, reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Aceştia sunt consideraţi o bombă atomică pentru rinichi din cauza conţinutului mare de sare. Sarea mai poate duce la diverse afecţiuni cum ar fi hipertensiunea arterială.

Adaugă părerea ta

Deşi majoritatea mămicilor consideră pufuleţii un aliment foarte bun, specialiştii le contrazic şi spun că aceşti pot fi un adevărat pericol pentru sănătatea micuţilor.

Pufuleţii tradiţionali reprezintă o adevărată bombă atomică pentu rinichi, din cauza conţinutului mare de sare. În alimentaţia copiilor sub un an, sarea nici nu are ce să căuta.

Prin urmare cu atât mai puţin pufuleţii săraţi. Însă nici în cazul celor mai mari nu sunt indicaţi, pentru că sarea poate duce la diverse afecţiuni cum ar fi hipertensiunea arterială şi pentru că sarea adăugată în alimentaţia copilului suprasolicită rinichii ducând la diverse afecţiuni ale acestora sau producând dezechilibre în organism.

Nu este suficient să îi "scuturaţi bine" cum am mai auzit, că astfel le îndepărtaţi excesul de sare. Sarea este conţinută în compoziţia acestora.