Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. Urmăreşte LIVE fenomenul astronomic al anului 2017

Monday, 21 August 2017, 19:40 Sursă: REALITATEA.NET

ECLIPSĂ DE SOARE 2017. La ora 20:45, ora României, Luna va acoperi în totalitate discul solar.

Fenomenul va fi transmis de NASA şi POATE FI URMĂRIT LIVE aici:

 

 

Eclipsa din această seară va începe la ora 19:15, ora Moldovei. Atunci, Luna va acoperi câte puţin discul solar, ajungând într-o singură oră să-l acopere în totalitate. Cel mai bine, fenomenul va putea fi urmărit de locuitorii Statelor Unite.

Acesta va fi a 11-a eclipsă totală de Soare din acest secol, dar prima vizibilă şi în Statele Unite.

Ce se întâmplă dacă te uiţi la eclipsa de soare fără ochelari speciali? Este mai grav decât credeam!

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE 2017. Dacă vrem să privim Soarele în timpul eclipsei este obligatoriu să folosim ochelari cu filtre speciale de protecţie ce atenuează ultravioletele.  Este foarte important să ne protejăm ochii în timpul eclipsei pentru a evita afectarea celulelor cu con şi bastonaş de la nivelul retinei, celule responsabile de percepţia vizuală.

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE 2017. Expunerea ochilor fără protecţie (sau cu protecţie improvizată şi nepotrivită) în timpul unei eclipse solare poate determina afectarea celulelor fotosenzitive de la nivelul retinei şi produce retinopatie solară. Retinopatia solară scade acuitatea vizuală şi produce arsuri retiniene.

Să privim eclipsa cu ochiul liber este foarte periculos. Se poate ajunge la orbire, deoarece se produc arsuri retiniene irevesibile. O privire foarte rapidă la Soare nu ne va lăsa orbi, dar orice secundă afectează. Chiar şi când 99% din suprafaţa Soarelui este acoperită, acel 1% (semiluna fotosferică) care se strecoară este de ajuns ca să afecteze celule cu con şi bastonaş.

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE 2017. Dacă lumina şi radiaţiile Soarelui intră în ochi, retina suferă arsuri la nivelul ţesutului celular. Din cauză că retina nu are receptori de durere, nu se simte nicio durere sau disconfort. Ochii nu au nicio metodă să te anunţe să te opreşti, aşa cum se întamplă în cazul în care te-ai frige la mână, conform descopera.ro.

O eclipsă totală de Soare va avea loc luni, 21 august 2017. Va fi prima eclipsă totală de Soare care va trece peste Statele Unite ale Americii în secolul al XXI-lea.

Eclipsă de soare 21 august 2017. În Europa, eclipsa va fi vizibilă în Europa de Nord-Vest în cursul serii sau la apusul Soarelui. Doar în Islanda, Scoția și în Irlanda eclipsa va putea fi văzută de la început până la sfârșit.

În restul Regatului Unit, în Norvegia, în Țările de Jos, în Belgia, în Franța, în Spania și în Portugalia, eclipsa va fi vizibilă doar înainte de apusul Soarelui. Acoperirea parțială va atinge, pe insula São Miguel din Azore, circa 28 %, la Madeira circa 33%.

Astăzi are loc cel mai important eveniment astronomic al anului: MAREA ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE

Eclipsă de soare 21 august 2017. În Las Palmas circa 40% poate fi obținută la apusul Soarelui. Pe coasta de vest a Peninsulei Iberice o acoperire între 13% și 22%, în Nord și în Sud, este atinsă la apusul Soarelui. Pe coasta franceză a Atlanticului, acoperirea maximă este semnificativ inferioară, de circa 10%, pe coasta de vest a Insulelor Britanice, la fel. În Germania, începutul eclipsei poate fi văzut la apusul Soarelui la nord-vestul extrem, la Borkum și doar în condiții atmosferice perfecte.

Eclipsa de Soare, precedată de o descoperire misterioasă. Specialiştii vorbesc de "globuri de foc"

Din păcate, în România eclipsa nu va putea fi văzută deloc pe 21 august 2017. Românii au avut parte de o eclipsă de Soare în 1999, pe 11 august. Aceea a fost ultima eclipsă totală de Soare din secolul trecut. Următoarea eclipsă totală de Soare, vizibilă de pe teritorul Românei şi din Bucureşti, se va produce pe 3 septembrie 2081.

Eclipsă de soare 21 august 2017. Totodată, acest eveniment este foarte important și din perspectivă astrologică. Cel mai influențate de aceste fenomen vor fi zodiile Scorpion și Săgetător.

Acești nativi vor avea parte de o serie de revelații cu privire la oamenii care sunt în jurul lor. Ei vor afla o serie de lucruri neașteptate despre persoanele din anturaj, iar veștile s-ar putea să nu fie deloc bune, scrie huff.ro.

Citeşte şi Cum vor fi influențate zodiile de Eclipsa Solară. Se anunță noi începuturi

ECLIPSĂ totală de Soare, în 21 august, cel mai important eveniment astronomic din 2017: Va fi spectaculoasă, SUA nu au mai văzut aşa ceva de 99 de ani

Este pentru prima oară din februarie 1979, atunci când Jimmy Carter se afla la Casa Albă şi hitul lui Rod Stewart, “Do Ya Think I’m Sexy”, conducea toate topurile muzicale, când o eclipsă totală de soare va fi vizibilă în 48 de state. Este, de asemenea, prima eclipsă totală de soare în 99 de ani, care va fi vizibilă de pe ambele coaste ale SUA. Milioane de americani se vor bucura de spectaculosul fenomen. Următoarea eclipsă totală de soare pe care o vor putea observa va fi în 2024.

(w500) Eclipsă t

NASA va transmite live întregul eveniment astronomic, pe nasa.gov, iar imaginile vor fi proiectate pe ecranul Toshiba Vision din New York Times Square.

Petreceri pe acoperiş, excursii speciale, nunţi, toate au fost programate pentru a marca evenimentul.

Se aşteaptă ca între 2 milioane si 7,4 millioane de oameni să călătorească pentru a vedea eclipsa, iar autorităţile americane avertizează cu privire la blocaje în trafic şi accidente.

ECLIPSĂ totală de Soare. Pe 21 august va avea loc cea de-a XI-a eclipsă de Soare din secolul acesta. Deşi aceasta nu va fi vizibilă pe cerul din România, iată ce se va întâmpla pe toată perioada evenimentului astronomic.

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE va fi vizibilă în unele părţi din Europa: seara sau la apus în Islanda, Scoţia, Irlanda, Regatul Unit, Norvegia, Ţările de Jos, Belgia, Franţa, Spania şi Portugalia. Totodată, va fi prima eclipsă totală de Soare care va trece peste Statele Unite ale Americii în secolul curent, scrie Descoperă.

Iată ce se va întâmpla pe întreaga perioadă a eclipsei de Soare:

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. Cu 90 de minute înainte de eveniment

La scurt timp după ora 9:15 a.m., ora Pacificului (19.15, ora României), Luna se va extinde către zona superioară din dreapta Soarelui. În timp, Luna va acoperi câte puţin discul solar, ajungând într-o singură oră să acopere întregul disc, notează Washington Post.

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. Cu o oră înainte

În acest punct, singurul mod prin care poţi observa o schimbare a nivelului luminii este prin utilizarea unor ochelari speciali pentru eclipsă.

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. 30 de minute

La scurt timp va avea loc o scădere graduală a luminii. În timp ce zona expusă a Soarelui ajunge la dimensiuni reduse dacă se privesc umbrele reflectate pe arbori, imaginea Soarelui poate fi observată cum este proiectată pe sol. Efectul este similar cu cel observat într-o cameră obscură.

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. 5 minute

Cu cinci minute înainte de eclipsă, va începe apusul la nivelul orizontului vestic.

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. 30 de secunde

În acest moment va putea fi vizibilă întreaga umbră a Lunii în atmosferă. Acest moment face diferenţa dintre o eclipsă parţială sau totală de Soare. În funcţie de zonă, unele persoane ar putea observa doar 99% din Soare acoperit. Va fi precum trecerea de la noapte la zi. Va deveni din ce în ce mai întuneric în timp şi ultimul procent din Soare va fi acoperit de Lună.

(w500)

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. 20 de secunde

În primul rând forma ovală va începe să migreze către partea estică. În zona orizontului, razele soarelui vor fi încă vizibile.

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. 15 secunde

Câteva secunde mai târziu la marginea discului solar vor apărea câteva pete de lumină, asemănătoare unor mărgele. Fenomenul este cunsocut cu denumirea mărgelele Bailey, ce pot dezvălui informaţii privind topografia Lunii. Termenul este utilizat pentru descrierea razelor de lumină paralele.

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. 5 secunde

În acest moment totul este acoperit de întuneric. Mabel Loomis Tood scria despre acest moment în ''Eclipsele totale de Soare'', cartea sa din 1894, ,,umbra Lunii pare că se apropie de Pământ, este aproape un întuneric tangibil care se apropie precum un perete''.

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. În timp ce lumina solară dispare şi ochii se adaptează luminii, poate fi văzută coroana solară. În acest moment vor fi vizibile mai multe stele şi planete pe cer, inclusiv Jupiter în partea inferioară a Lunii şi Venus în zona superioară din dreapta. Pe aceeaşi linie se va afla Mercur şi Marte.

Eclipsă totală

ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE. Doar în momentul în care soarele este complet acoperit ochelarii de protecţie pot fi îndepărtaţi. Până şi cele mai mici raze solare pot provoca degradarea ţesutului ocular. Din acest punct procesul invers va avea loc, mai întâi apar mărgelele Bailey, apoi inelul de diamant, urmate de etapele unei eclipse parţiale de Soare.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL