Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosarul “Ayahuasca”: Gelu Oltean şi iubita sa NU mai sunt sub control judiciar. DIICOT a acuzat constituirea unui grup infracțional organizat

Thursday, 08 October 2020, 00:08 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

„Solutia pe scurt: În baza art.425/1 alin.7 pct.2 lit. a) rap. la art.205 Cod proc.pen., admite contestaţiile formulate de inculpaţii Youness Amal-Vanessa şi Oltean Gelu Marin, împotriva încheierii din data de 30 septembrie 2020 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dâmboviţa. Desfiintează, în parte, încheierea atacată, numai cu privire la inculpatii contestatori si rejudecând, în baza art.242 alin. 1 C.p.p., revocă măsura preventivă a controlului judiciar, luată fată de acestia prin încheierea din 16.03.2020 a Curtii de Apel Ploiesti (dosar nr.1125/120/2020/a2). Mentine restul dispozitiilor încheierii atacate. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Definitivă”, arată minuta instanței.

În acest dosar, DIICOT a acuzat constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de substanțe toxice și operațiuni cu substanțe psihoactive.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Dâmbovița, judeţ în care prietena fostului şef de la „Doi şi un sfert” - Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) - avea o clinică privată unde se desfășurau ceremoniile în care se consuma drogul extrem de periculos.

Cei trei au fost arestaţi pe 15 decembrie, după ce procurorii DIICOT au descoperit că Vanessa Youness, Gelu Oltean şi prietenul lor britanic organizau reuniuni pentru care se percepeau bani şi, sub pretextul unor practici şamanice, “pacienţii” consumau ayahuasca, o băutură ce conţine drogul DMT, trecut pe lista substanţelor interzise în România.

Potrivit unui comunicat DIICOT, pentru participarea la evenimente, clienţii trebuiau să plătească între 550 şi 1100 de euro de persoană. Sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de organizator sau plătite cash la recepția clinicii.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL