Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Consumul de ouă, efect surprinzător asupra pacienților cu diabet

Wednesday, 09 May 2018, 12:13 Sursă: REALITATEA.NET

Consumul de ouă, până la 12 pe săptămână, timp de un an, nu crește riscul de apariţie a bolilor de inimă, arată un nou studiu efectuat pe 128 de persoane diagnosticate cu prediabet şi diabet de tipul 2, cu vârsta de peste 18 ani, potrivit agerpres.ro.

În cadrul unei cercetări anterioare, desfăşurată timp de trei luni, în anul 2015, oamenii de ştiinţă au descoperit că această cantitate de ouă era sigură pentru sănătate, deoarece nu a influenţat negativ nivelul colesterolului, al glicemiei şi al tensiunii arteriale în rândul participanţilor. Noul studiu a fost efectuat pe o perioadă mai lungă.

”În ciuda recomandărilor diferite cu privire la nivelurile considerate sigure ale consumului de ouă în cazul persoanelor cu prediabet şi diabet de tipul 2, cercetarea noastră indică faptul că acestea nu trebuie să se abţină de la a include ouăle în alimentaţie, în cazul în care ele sunt parte a unei diete sănătoase'', a declarat într-un comunicat de presă Nick Fuller, cercetător la Universitatea din Sydney. ”O alimentaţie sănătoasă, aşa cum este descrisă în acest studiu, pune accent pe înlocuirea grăsimilor saturate (precum untul) cu cele mononesaturate şi polinesaturate (ca de exemplu avocado şi ulei de măsline)”, a mai afirmat el.

În 2015, Ghidul Dietetic din SUA a eliminat limita zilnică privind colesterolul şi a inclus ouăle alături de legume, fructe, cereale integrale, peşte şi nuci în rândul alimentelor cu conţinut ridicat de nutrienţi.

Acum câțiva ani, medicii spuneau că persoanele cu diabet nu ar trebui să consum deloc aceste alimente.  Studiile de atunci arătau că ouăle pot avea efecte grave asupra sănătății acestor pacienți și pot provoca o creștere a nivelului colesterolului ”rău” din sânge. Prin urmare, nutriționiștii recomandau un consum scăzut, de maximum trei ouă pe săptămână pentru persoanele cu afecțiuni cardiovasculare și de maximum șase ouă pe săptămână pentru cei fără probleme de sănătate.

Ai putea să ai diabet fără să știi. Patru simptome mai puțin cunoscute

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL