Cele 25 de OUG ale Guvernului Orban, în aer! NU mai pot fi publicate în Monitorul Oficial

Wednesday, 05 February 2020, 21:56 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET


Cele 25 de ordonanţe de urgenţă adoptate marţi de Guvern nu mai pot fi publicate în Monitorul Oficial, întrucât a fost publicată decizia prin care Guvernul este demis prin moţiune de cenzură, a declarat, miercuri, Toni Greblă, pentru Mediafax.

„Ordonanțele de urgență ale Guvernului care nu au fost transmise Camerei Deputaților și Monitorului Oficial și nu au fost publicate în Monitorul Oficial al României, după data la care a fost publicată moțiunea de cenzură prin care Guvernul a fost demis, nu mai pot fi publicate, deoarece Guvernul după această dată nu mai poate să ia nicio decizie cu privire la o ordonanță de urgență sau alte măsuri, altele decât interesează administrarea curentă a treburilor țării", a explicat fostul secretar general al Guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă.

Greblă  subliniază că Guvernul Orban rămâne interimar și nu mai poate emite OUG.

„Nu vor mai fi publicate în Monitor, pentru că nimeni din structura SGG, direcției de pregătire a ședințelor de guvern, Monitorul Oficial nu vor accepta să publice asemenea acte normative, care au ieșit dintr-un cadru constituțional reglementart foarte corect de lege. Guvernul interimar administrează problemele curente ale țării. Nu mai pot adopta OUG", a adăugat Greblă.

Guvernul Orban a fost demis, miercuri, după ce Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR.

Moţiunea de cenzură "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", iniţiată de PSD şi susţinută de UDMR, a fost votată de 261 de parlamentari.

Înainte cu o zi, Guvernul lliberal adoptase 25 de OUG într-o ședință maraton de peste opt ore.

Înaintea votului moțiunii de cenzură, actualul premier demis declara că „emiterea acestor OUG s-a făcut pentru a rezolva problema României".


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ