Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Casa ta te poate îmbolnăvi? Cum să îmbunătăţeşti calitatea aerului din casă

Wednesday, 09 September 2015, 23:05 Sursă: REALITATEA.NET

Iată 4 sfaturi oferite de specialiştii Oprah.com pentru a putea îmbunătăţi calitatea aerului din casa ta.

1. Acordă o atenţie sporită produselor de curăţat

Potrivit unui studiu realizat în 2012 de EWG (Environmental Workin Group), o organizaţie de cercetare non-profit, 53% din peste 2.100 de produse de curăţare, conţineau substanţe precum hidroxidul de sodium sau hidroxidul de potasiu, compuşi care pot afecta plămânii. În plus 20% dintre aceste produse conţineau substanţe cancericene precum formaldehidele.

“Din păcate, chiar şi unii producători de produse “naturale” omit să treacă pe listă toate ingredientele”, a declarat dr. Rebecca Sutton, chimist specialist în contaminarea mediului la EWG.

2. Fii suspicios în ceea ce priveşte mirosurile

Nimeni nu-şi doreşte o casă urât mirositoare, însă unele odorizante conţin ftalati (compuşi chimici care elimina mirosurile dintr-o încăpere) şi arome artificial care pot afecta sistemul endocrin, cu potenţial de risc în apariţia cancerului la sân. Într-un studiu realizat în 2012, publicat în Jurnalul de Sănătate a Mediului Înconjurător, s-a descoperit că din peste 200 de produse des utilizate în gospodării (de la detergent la dezinfectante pentru mâini) cantitatea cea mai mare de arome artificiale se găseşte în odorizantele de cameră.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL