Au deschis camera secretă a lui Nicolae Ceaușescu, buncărul din Palatul Primăverii. Întrece orice imaginație!

Sunday, 06 October 2019, 14:18 Sursă: CRISTIAN OTOPEANU

Autor: Realitatea.NET

Ușile buncărului secret antiatomic din Palatul Primăverii au fost deschise în 2017, iar jurnalistul realitatea.net Cristian Otopeanu a filmat imagini spectaculoase. 

Buncărul este situat la aproape 10 metri sub pământ și, acum 30 de ani, era prevăzut pentru ca familia Ceauşescu să se poată ascunde în caz de bombardament.

Vezi și: Revoluţia din 1989 - imagini în premieră cu Nicolae Ceaușescu. Poftiţi în arhiva foto Agerpres! EXCLUSIV REALITATEA.NET!

Urmărește mai jos imagini filmate de jurnalistul Cristian Otopeanu!

Citește și: CUTREMURĂTOR! Ultimul interviu acordat de Valentin Ceaușescu!

Cum se ajunge în buncărul din Palatul Primăverii

Intrarea în buncăr este bine mascată de o uşă capitonată, după care urmează o a doua uşă, metalică, masivă, închisă ermetic.

După ce intri în Palatul Primăverii, pe partea dreaptă este o scară de coborâre către cramă. Sistemele de ventilaţie se află în partea de sus a pereţilor, iar temperatura este scăzută, comparativ cu restul camerelor.

Din această încăpere se pleacă spre buncăr, trecând printr-o altă cameră de tranziţie. Nimeni nu poate preciza dacă există plumb sau dacă sunt alţi factori de izolare. În acest moment, intrarea în tunel este zidită, lucru care s-a petrecut după Revoluţie, potrivit explicaţiilor oficiale.

 

 

.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: CULTURĂ