Uleiul de argan se obține din semințe de arbust de argan și conține o cantitate importantă de acizi grași esențiali. Uleiul de argan este folosit în principal în industria frumuseții, are efect antiinflamator, hidratează pielea și părul și e un excelent energizant.
Există studii care arată că uleiul de argan are concentrație importantă de vitamina E. Conține Omega 3, Omega 6 și Omega 9, la fel ca uleiul de măsline, însă este mai bogat în varietăți de vitamina E, antioxidanți care elimină radicalii liberi și neutralizează procesul de oxidare al celulelor, potrivit Adevărul.
S-a constatat faptul că poate grăbi procesul de vindecare al țesuturilor. De exemplu, poate ajuta în cazurile de vărsat de vânt, arsuri ale pielii sau zgârâieturi.
Beneficiile uleiului de argan sunt numeroase în cosmetică. Hrănește părul uscat, îi dă strălucire și îl protejează împotriva razelor de soare. Tocoferolul, un antioxidant pe care îl are fructul de argan întârzie îmbătrânirea tenului și apariția ridurilor. Mai mult, după un tratament cu ulei de argan, tenul va fi mai neted și mai luminos.
Uleiul de argan mai poate fi folosit în tratarea unor afecțiuni ale pielii precum eczemele, psoriazisul, varicela sau acneea. Aplicat imediat după duș, uleiul de argan are rol de a hidrata pielea.
Previne uscarea și crăparea mâinilor și crește rezistența și sănătatea unghiilor. Nu este foarte popular în bucătărie, însă poate fi pus la salate sau la mâncăruri gătite precum supe sau cele pe bază de pește sau cartofi. Dă un miros ușor de nucă.