Băsescu, despre anticipate: O fantezie politică! E ridicol ca PNL să facă exact ca Dragnea

Friday, 10 January 2020, 21:27 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Traian Băsescu îi critică dur pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban pentru declanșarea alegerilor anticipate. Fostul președinte spune că nu există niciun scop și că anticipatele sunt o „fantezie politică”, plătită nu de politicieni, ci de români. El îi compară pe premier și președinte cu Liviu Dragnea și spune că este ridicol ca PNL să facă exact ce a făcut Liviu Dragnea cu premierii PSD - să-i oblige să demisioneze.

 

Fostul președinte a declarat vineri seară că nu înțelege rațiunile pentru care PNL vrea declanșarea alegerilor anticipate și că e o greșeală . În plus, anticipatele sunt o „fantezie politică” ce va costa mulți bani pe care nu politicienii îi vor plăti, ci românii. 

”Aţi înţeles de ce trebuie făcute anticipate? Care-i motivul? În aproape toate statele democratice, pe final de mandat, se schimbă structura favorabilităţii. Suntem în ianuarie 2020, mai avem 8 luni până la alegeri. Ca să fac alegeri anticipate, să spunem că s-ar găsi o formulă prin care oamenii politici să acceptae să cadă fără scop... Una este dacă aveau un scop: de exemplu, ca să revizum Constituţia. Dar discutăm de un partid care are 30-40 % şi care nu poate tinţi 66%. Poate face alianţe cu oricine, dar nu am auzit niciun început de discuţie, hai să facem o alianţă post-alegeri pentru revizuirea Constituţiei.

Alegerile anticipate ar fi o greșeală! Procedurile pentru alegerile antipate durează cel puțin 3 luni. PNL nu spune de ce vrea alegeri anticipate. E greu de explicat motivul pentru care forțezi intrarea în instabilitate politică, pentru că asta înseamnă să îți cadă Guvernul. E greu de înţeles motivul pentru care forţezi intrarea în instabilitate. Mi s-ar părea ridicol ca o forţă de dreapta să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea, să-şi pună premierii să demisioneze. Ne jucăm de-a Constituția! Cred că este o greșeală. Declanșarea procedurilor, fără să știm dacă ajungem acolo, e riscantă. Costurile la astfel de fantezii politice nu le plătesc cei care iau deciziile, ci populația. Populația va plăti dobânda de 5-6% la creditele pe termen scurt și mediu.

Cu ocazia bugetului am văzut un lucru care m-a întristat. Deși partidul domnului Ponta nu a participat la alegeri, a trecut la partidele care să primească subvenții din bani publici. Mi se pare inadmisibil! Doar pentru a cumpăra voturile lui Ponta. Nu este permis!”, a declarat Traian Băsescu la B1 tv.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-10 22:50:38
Costel

Orban este marioneta lui Johanis tot asa cum Dănciĺă era marioneta lui Dragnea.

2020-01-11 07:21:41
Opinie

Ce vrei sa facă mai tovarășe dacă nu are majoritate si susținere parlamentara,decât cu șantaje, conditionari etc.Practic nu și poate aplica ideile ca "aliatii" improvizați le întorc pe dos,le schimba sensul.Cu cât mai repede se încheie perioada ăsta de "mâinI legate"cu atât mai bine.

2020-01-11 13:26:16
mircea

Alegerile anticipate ar fi un lucru foarte bun.

2020-01-11 14:10:27
Asta e in prograul aprobat de niste parlamentari ,bre ?

Dl Mircea ,dar guvernul Orban pentru asta a fost numit,să pregătească alegerile si el a inceput să implementeze ideile pesedintelui meu de modernizarea a patriei.Daca am avea sef la DNA ar cădea capete,că un mandat limitat e transformat ,fără voința poporului ,obținută prin alegeri ,în demoalrea trecutului blestemat.Atenție la formă ,revoluțiile se faca la 100 de ani !

2020-01-11 14:28:31
Constantin Gadea

DA ! FACEM ALEGERI ANTICIPATE, CA SA PUTEM REVIZUI CONSTITUTIA ! Ca noi, fortele politice democratice si proeuropene, sa putem sa revizuim Constitutia si nu PSD-ul. Nu putem avea legile Justitiei clare si perfecte, daca ne bazam pe o Constitutie cu ambiguitati. Nu putem face reformele, care se impugn cu necessitate, daca in LEGEA FUNDAMENTALA exista neclaritati. Aceasta L.F. trebuie sa prevada PARLAMENT CU 300 = 200+100 de parlamentari. LF trebuie sa interzica traseismul politic si folosirea abuziva de catre guverne a ordonantelor de urgenta, samd. Daca ar fi dupa dorinta mea, si daca ne este permis, eu asi proune SERVICIU MILITAR OBLIGATORIU si 4% din Buget pentru armata in fiecare an de pace. O lege trebuie sa proclame intregul CFR ca institutie a statului. Si sa se ia toate masurile, ca in cativa ani, sa fie reconstruite terasamentele, liniile de fier si garile care au fost demolate si furate. Sa fie modernizate caile ferate. Sa avem liniile, garile, trenurile si personalul angaja

Alte articole din: POLITICĂ