Avertismentele lui Kelemen Hunor pentru liberali și Ludovic Orban

Monday, 04 November 2019, 16:00 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ați dorit cu ardoare puterea executivă pe lângă cea prezidențială. Azi veți primi ceea ce ați cerut. Și depinde doar de dumneavoastră, dle Orban, cum o folosiți.

Nu așteptăm minuni de la noul guvern, ci doar o guvernare responsabilă, cu respect pentru cetățeni.

Așteptăm rectificarea de buget si proiectul de buget, care să fie unul echilbrat, fara excese si unul care sa asigure pentru prima data 6 la suta din PIB pentru Educație. Așteptăm să asigurati fondurile necesare pentru investitiile publice”, a spus Hunor în deschiderea discursului.

Vă vom vota astăzi, dar suntem cu ochii pe dumneavostră și pregătiți să vă sancționăm inclusiv cu o moțiune de cenzură dacă va fi cazul!”, i-a avertizat Hunor pe liberali.

Care sunt condițiile votului UDMR pentru învestirea Guvernului Orban?

„Mă uit la lista Guvernului, la ordinea miniștrilor, amintește de ordinea pe care sunt puși pe lista si asta spune enorm de mult. Poate va veni momentul când educația, cultura, transporturile și infrastructura nu vor fi pe ultimele locuri. 

Dacă veți pune in aplicare legile aprobate in parlament, dacă nu veți folosi folosi OUG decât în cazuri cu adevara exceptionale,  daca ne veti respecta, va vom respecta si noi

Daca veți respecta comunitatea maghiara, veti avea respectul nostru!

Aveți și miniștri care nu au ce căuta într-un guvern de centru dreapta, este responsabilitatea dvs să nu compromiteți într-un an de zile șansele unei guvernări de centru dreapta pe termen lung, vă aparține în totalitate”. 

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ