Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alegeri locale 2020. Voturile NULE din din Botoșani, RENUMĂRATE pentru o diferență de 17 voturi între candidații la Primărie

Tuesday, 29 September 2020, 19:22 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

BECM a admis o contestaţie depusă de Partidul Naţional Liberal (PNL), care a solicitat renumărarea voturilor nule înregistrate la alegerile locale de duminică atât în ceea ce priveşte primarul municipiului Botoşani, cât şi Consiliul Local al municipiului Botoşani.

"Noi am decis renumărarea voturilor nule, dar vom face acest lucru atunci când hotărârea va rămâne definitivă, pentru că avem făcută o contestaţie a PSD faţă de decizia adoptată astăzi (n.r.- marţi) de BECM", a afirmat Ţurcanu.

De asemenea, PNL a solicitat renumărarea tuturor voturilor din cele 85 de secţii de votare, însă această solicitare a fost respinsă.

Cererile liberalilor au fost făcute după ce candidatul PNL, actualul primar Cătălin Flutur, a pierdut alegerile la o diferenţă de 17 voturi în favoarea candidatului social-democrat Cosmin Andrei.

Cătălin Flutur (PNL) ar fi fost votat de 10.944 alegători, adică a obținut 37,12% dintre voturi, iar candidatul PSD de 10.961 votanţi, adică 37,18% dintre voturi.

Prezența la vot în Botoșani a fost de 44,65%.rezența la vot în Botoșani a fost de 44,65%

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL