Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adevărul despre semniţele psyllium. Iată ce efect au, de fapt, asupra sănătăţii!

Monday, 23 January 2017, 11:11 Sursă: REALITATEA.NET

Bogate în fibre, tărâţele de psyllium reglează tranzitul intestinal şi detoxifiază organismul. Fibrele acţionează mecanic, nu sunt asimilate de organism, ci au doar rolul unui laxativ. „Dacă veţi consuma cu regularitate tărâţe de psyllium, colonul va fi curăţat, inclusiv de reziduuri vechi, iar riscul de cancer scade considerabil”, explică dr. Laurenţiu Luca.

Previn cancerul de colon

Tărâţele de psyllium au capacitatea de „legare” a apei, drept care, atunci când ajung în stomac, se umflă şi dau senzaţia de saţietate. „Dacă veţi consuma tărâţe de psyllium, pofta de mâncare va fi redusă şi, implicit, veţi slăbi. De asemenea, ele formează un gel care absoarbe toxinele şi reduce riscul apariţiei cancerului de colon”, explică dr. Luca.

Ce efecte au

Seminţele de psyllium sunt un laxativ natural care nu are efectele secundare ale celor de sinteză. Ele restabilesc flora intestinală şi ameliorează sindromul colonului iritabil.

Cercetătorii de la Universitatea Ottawa au observat că, pentru reducerea valorilor colesterolului, seminţele de psyllium sunt mai eficiente decât recurgerea la o dietă săracă în grăsimi.

De asemenea, tărâţele de psyllium au proprietatea de a regla glicemia, deoarece împiedică trecerea rapidă a glucozei din tubul digestiv în sânge.

Seminţele sau tărâţele de psyllium se adaugă în 200 ml de suc natural, ceai sau apă şi se beau imediat pentru că altfel se transformă rapid în gel.

Asfel, fibrele acţionează în intestin ca un burete ce absoarbe toxinele şi stimulează tranzitul. În plus, tărâţe de psyllium amestecate cu seminţe de in previn balonarea

În perioada în care luaţi tărâţe de psyllium este obligatoriu să beţi multă apă, conform ziarulring.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL