Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Acestea sunt cele mai HIDOASE rochii de mireasă! Femeile s-au făcut de RUŞINE. Invitaţii, amuzaţi

Wednesday, 16 March 2016, 12:42 Sursă: REALITATEA.NET

Albul era culoarea de sărbătoare în Grecia, de aceea mireasa alegea rochia albă la nuntă ca un simbol al bucuriei.La nunțile romane miresele îmbrăcau rochii simple, albe, din materiale subțiri, moi. Ceea ce este special pentru miresele din acele timpuri atât romane cât și elene este că fețele le erau acoperite cu voaluri colorate ca semn al supunerii și devotamentului față de viitorul soț.

În secolele XV-XVI apare unul dintre primele documente oficiale care amintesc de rochia de mireasă albă a Annei de Bretania la căsătoria sa cu regele Louis al XII-lea al Franței. Margaret Tudor, fiica lui Henry al VI-lea, s-a căsătorit îmbrăcată într-o rochie de damasc alb tivită cu roșu-stacojiu - culoarea tradițională a familiilor regale. În anul 1612 prințesa Elisabeta, fiica lui James I, a purtat o rochie argintie, brodată cu perle, fir de argint și pietre prețioase.

Începând cu secolul al XVIII-lea și până la jumătatea secolului al XIX-lea ținuta de nuntă devine mult mai bogată și complicată, miresele care aparțineau caselor regale alegeau materiale scumpe, culorile preferate fiind argintiu cu roșu.

Victoria I a Regatului Unit a purtat, la nunta sa din 1840, o rochie albă din satin împodobită cu flori de portocal și dantelă delicată, această rochie fiind un model pentru generațiile viitoare.

La începutul secolului XX rochiile de mireasă erau legate de stilul victorian al rochiei de mireasă albă cu mâneci lungi, voal lung din cap până în picioare și de gulerul înalt ce îmbracă în întregime gâtul. Atunci pentru prima dată creatorii și producătorii de îmbrăcăminte confecționează pentru mirese serii mici de rochii „la gata”.

Vă prezentăm câteva dintre cele mai HIDOASE rochii de mireasă în GALERIA FOTO AICI.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL