Acesta este cel mai sănătos ulei din lume. Îl poţi consuma oricând fără probleme

Thursday, 01 October 2015, 11:43 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Nutriţioniştii au realizat o listă cu şapte uleiuri pe care le putem consuma fără să ne gândim că vom avea probleme cu colesterolul.

1. Uleiul din semineţe de chimen negru

Negrilica, chimenul negru sau Nigella Sativa se foloseşte destul de des în fabricarea pâinii, însă în unele ţări seminţele sale sunt mai apreciate pentru proprietăţile terapeutice, iar uleiul din seminţe de chimen negru este cel mai sănătos ulei de care, probabil, nu ai auzit până acum.

2. Uleiul de peşte

Ulei de peşte conţine grăsimi unice care sunt extrem de benefice pentru sănătate.

Alimentele pe care sunt destul de sărace în omega 3, aşa că acest ulei este extrem de bine venit pentru organism.

3. Uleiul din seminţe de in

Uleiul din seminţe de in are beneficii extraordinare pentru piele şi poate fi, de asemenea, un folosit ca o terapie naturistă pentru o serie lungă de afecţini.

4. Uleiul din seminţe de dovleac

Acest ulei conţine grăsimi sănătoase care ne menţin sănătos sistemul cardiovasular.

Pe langa vitamine, minerale, proteine şi grasimi bune există şi o altă categorie de nutrieţi esenţiali pentru organismul nostru: fitonutrienţii. Uleiul din seminte de dovleac este extrem de bogat în aceşti nutrieţi.

5. Uleiul din mentă

Pe lângă mirosul şi gustul parfumat, uleil de mentă ne ajută sistemul digestiv.

Ulei de mentă este, de asemenea, o terapie naturala anti-spasmodică, ajutând persoanele care au probleme cu balonarea, gazele sau durerile de stomac

6. Uleiul de cocos

Acesta este uleiul este făcut prin presarea la rece a nucilor de cocos. În Este utilizat destul de des în special în bucătările asiatică şi conţine compuși naturali anti-bacterieni, anti-inflamatorii si anti-oxidanţi.

7. Uleiul de susan

Beneficiile uleiului de susan provin din nutrienţii pe care îi conţin şi care au proprietăţi antiseptice şi antiinflamatorii.

Acest ulei este folosit de peste 5.000 de ani, ca ingredient alimentar sau ca remediu natural pentru probleme ale pielii, dinţilor şi oaselor.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE