5 alimente care distrug metabolismul! Ai mare grijă!

Thursday, 10 January 2019, 13:06, Sursă: REALITATEA.NET

Arderea caloriilor și procesul de slăbire sunt dictate de ritmul în care funcționează metabolismul. Acesta poate deveni mai lent odată cu înaintarea în vârstă, dar și alimentația poate înrăutăți lucrurile.
 
Adaugă părerea ta

Iată ce alimente trebuie să ocolești pentru a te asigura că metabolismul tău funcționează optim:

 
1. Sucurile dietetice

Cu fiecare an care trece capacitatea organismului de a arde calorii devine mai lentă. Acesta este motivul principal pentru care multe persoane constată că se îngrașă mâncând același lucru. Îndulcitorii artificiali sunt o problemă majoră în procesul de slăbire deoarece modifică bacteriile prezente în tractul intestinal, cauzând creșterea glicemiei. Consumul de astfel de băuturi te va predispune la diabetul de tip 2 și la afecțiuni cardiovasculare. Mai bine alege apa în locul sucurilor cu zero calorii.

2. Mesele congelate cu puține calorii

3. Preparatele cu un conținut scăzut de proteine

4. Mâncarea cu un gust neutru

A fi sănătos nu echivalează cu un meniu fără gust sau arome speciale. Condimentele sunt o modalitate rapidă pentru a evidenția gustul ingredientelor utilizate fără să adaugi calorii suplimentare. Condimentele utilizate vor stimula metabolismul, în special ardeiul iute și piperul cayenne”, potrivit dr. Gorin.

5. Alcoolul

Consumul frecvent de alcool irită tractul intestinal și în timp poate afecta negativ capacitatea organismului de a prelua vitaminele, mineralele și acizii grași esențiali din alimentele consumate.