CNN desființează scrisoarea lui Giuliani. ”A făcut de ruşine Statele Unite”

 
Rudolph Giuliani
Rudolph Giuliani

Scandalul legat de scrisoarea trimisă de Rudy Giuliani are în continuare ecouri în presa internaţională. Într-un editorial intitulat ”Rudy Giuliani dă lecţii altei ţări în etică", jurnalista CNN Frida Ghitis, specializată în afaceri internaţionale, îl acuză pe avocatul preşedintelui Trump că a făcut de ruşine Statele Unite, pentru că s-a pronunţat împotriva unui Guvern curat. Mai mult, a îngreunat lupta pentru democraţie şi a murdărit politica externă a Statelor Unite.

,Românii poartă ceea ce ar putea fi o luptă pierdută de a elimina corupţioa în ţara lor. Zecile de mii de oameni care au ieşit în stradă pentru a apăra statul de drept au privit, până acum, Statele Unite drept un aliat. De aceea, când un site local de ştiri a publicat o scrisoare de la Giuliani către preşedintele României, a detonat o bombă de stupoare", a scris jurnalista CNN.

Ghitis a admis că Rudy Giuliani, ca avocat independent şi om de afaceri, are dreptul să aleagă infractori şi escroci, dacă vrea. Dar, ca avocat al lui Donald Trump, care vorbeşte în numele preşedintelui la televizor, trebuie să aibă grijă, pentru că opiniile sale au o rezonanţă puternică. Iar cum românii se aşteaptă, de obicei, la susţinerea Statelor Unite pentru democraţie, scrisoarea avocatului a fost o dezamăgire profundă.

”Poate că este legal, dar dacă un om care e asociat strâns cu preşedintele pledează pentru o poziţie contrară politicii americane, problema nu este doar de optică. Ar putea submina direct interesele americane", avertizează postul american de televiziune.

Potrivit editorialistei, în scrisoarea adresată preşedintelui României, Giuliani vorbea despre reglementarea activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, susţinând că lupta anticorupţie afectează statul de drept sub acoperirea aplicării legii în mod abuziv. De asemenea, el propunea amnistierea celor condamnaţi în urma abuzurilor comise de DNA. Unul dintre beneficiari ar fi şeful PSD, Liviu Dragnea, care a şi salutat scrisoarea avocatului american. Mai mult, fostul primar al New Yorkului a recunoscut că a fost plătit de o firmă de consultanţă, Freeh Group International Solutions. Aceasta aparţine fostului director FBI Louis Freeh, care este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

În aceste condiţii, CNN lansează un apel spre Giuliani.

”Dacă Giuliani preţuieşte ce a mai rămas din reputaţia sa, ar trebui să îşi analizeze lista de clienţi cât timp este avocatul lui Trump. Şi ar trebui să păstreze tăcerea în chestiuni legate de politică externă, atât timp cât numele său este asociat cu preşedinţia Statelor Unite", subliniază autoarea editorialului.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Turceste „sictir” însemna merci
02 Sep 15:07
Doamna de la CNN,politica americana este de a folosi serviciile sa stranga probe contra politicienilor ?Atunci dl Giulliani este impotriva politicii americane,ca un avocat nu poate admite incalcarea drepturilor omului,decât in gaurile negre.Deci CNN, la voi se foloseste securitatea in justitie sau la noi ? La noi decide dl Dragnea daca admite, si chiar presa de dreapta, va inspira si cu presedintele care ,pe afara, tine cu tara corupta de PSD tot nu puteti salva pe DNA,in frunte cu Codruta ! De-as avea putere eu /as musca pamant cu gura /Si-as scuipa in Dumnezeu .Ca CNN e in afara lui Dumnezeu,el nu face decat ceea ce spun gazele si petrolul,ca aurul nu mai avem,oferite de compradorii de la noi !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?