Lovitură pentru PSD-ALDE. Augustin Lazăr a atacat în instanță procedura de revocare

 
Augustin Lazar
Augustin Lazar

Augustin Lazăr a atacat în instanță procedura de revocare declanșată de ministrul justiției, Tudorel Toader. Mai mult, Inspecția Judiciară a dat verdictul: activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost una eficientă.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus, vineri, la Curtea de Apel Alba o cerere de susupendare a procedurii de revocare declanșată de ministrul justiției, Tudorel Toader.

Tot astăzi, Augustin Lazăr a depus la ministerul justiției o plângere prealabilă împotriva actului administrativ reprezentat de raportul de revocare al ministrului Tudorel Toader.

Lazăr, replică pentru Toader, după acuzația că a făcut angajări preferențiale la Parchetul General

Biroul de informare şi relaţii publice, raportat la susţinerile ministrului justiţiei privind desfășurarea activității la P.Î.C.C.J. de către trei doamne procuror care au efectuat anterior, în calitate de inspectori judiciari, un control al activității P.Î.C.C.J. , este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În perioada 4 - 29 septembrie 2017, Inspecția Judiciară a efectuat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție un control privind eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor ce decurg din legi și regulamente, precum și respectarea normelor procedurale și regulamentare de către procurorii și personalul auxiliar de specialitate.

Echipa de control a fost formată dintr-un nunăr de 7 inspectori. 
Prin Hotărârea nr. 716 din 21 noiembrie 2017, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la lucrările căreia participă cu drept de vot și ministrul justiției, cu unanimitate, a aprobat raportul Inspecției Judiciare care a concluzionat că ,,activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost una eficientă".

Din echipa de inspectori, ulterior încetării calității de inspector judiciar prin ajungerea la termen a mandatelor de numire, două doamne procuror și-au continuat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Una dintre acestea a fost numită printr-o hotărâre a Secției pentru procurori într-o funcție de conducere iar, cea de a doua, la data afirmațiilor ministrului justiției, nu mai activa în cadrul P.Î.C.C.J.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mai bine cerea sprijin de la hashtagi !
03 Nov 05:13
Pe două paliere se poate comenta.Unul,e dreptul dlui procuror, ca cetățean, să folosească tot ce e legal pentru a-și apăra interesele.Al doilea palier,e de nesimțire,cum ,domnule,un inalt demnitar al statului,chemat sa apere ce e mai sfânt in viață,dreptatea si adevărul,este terfelit si injosit de faptele sale in public,de ar crăpa obrazul celui mai nevolnic om ,mai vrea sa continue activitatea de sef trecător în funcția ,care nu e mostenită de la părinți ?Teoria lor, discrediteaza martorii,penalii atacă justiția,chiar in moalele capului ei ,a pălit si reînnvie justitia cea reală,care sa decidă cine incalcă constitutie,dl ministru că cere destituirea ,sau dl procuror, ca a recidivat ?Grea mostenire aveti de apărat ,hastagi !
Răspunde
0 0
Jan
03 Nov 07:02
4 Cred ca esti pui de fost activist PCR, pt. ca prostia se mosteneste, nu este contagioasa. Sper ca nu ai copii, sau macar sa fie doar ai sotiei , facuti cu un "hashtag" sau mai multi.
0 0
Jan
03 Nov 08:18
4 Asta e ''justitia'' facuta de bubosi smenari care actioneaza la comanda politica ! ZERO ! Oamenii, indiferent care sint si ce functie ocupa, AU DREPTUL sa dea in judecata camarila de ciocoi rosii care le distrug cariera, viata si viitorul ! Posturile bujetarilor se dau multor analfabeti incompetenti dar obedienti ciocoimii rosii ! Pentru ciocoime, exista numai concursuri false, masluite, evaluari scoase din burta, santaj si presiuni de toate felurile, doar pentru ca oamenii INTEGRII sa cedeze functia lor unor slugoi pulitici ! CIND VA INCETA AMESTECUL PULITICULUI ASUPRA JUSTITIEI !??? Oamenii s-au saturat sa mearga in audienta la dragnea si alti puliticieni pentru ''dreptate'' ....
0 0
Dragos
03 Nov 04:38
nu are nicio șansă să scape,l a facut !
Răspunde
0 0
Brigitta
02 Nov 20:11
AUGUSTIN LAZAR un OM la SUPERLATIV!
Răspunde
0 0
Brigitta
02 Nov 20:09
AUGUS
Răspunde
0 0
Brigitta
02 Nov 20:07
AUGUSTIN LAZAR = un OM la SUPER
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?